marți, 10 iulie 2018

Alien Invasion S.U.M.1 (2017)

Gen: SF, Horror, Thriller

Distributie: Iwan Rheon, André Hennicke, Rainer Werner, Zoe Grisedale, Niels-Bruno Schmidt

Regizor: Christian Pasquariello [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 5

O rasa agresiva de estraterestri a cucerit Pamantul, iar umanitatea este aproape de sfarsit, traind in buncare aflate subterane. Un soldat incepator, S.U.M.1, este trimis la suprafata pentru a salva un grup de supravietuitori.

Filmul a consumat tot bugetul in primele trei minute, pentru ca dupa aceea este doar o experienta solitara. Nu stiu daca a vrut sa fie un thriller psihologic, dar asta ar fi fost sigura cale de succes daca ar fi fost abordata corespunzator, ceea ce nu a fost cazul. Este doar o experienta mediocra. Exista o rasturnare de situatie spre final care a fost chiar reusita, dar nu este nici pe departe suficient pentru a salva intreaga poveste. In cea mai mare parte a filmului nu vedeti decat un om care face abdomene, mananca  dintr-o conserva si vorbeste cu un soarece.

Iwan Rheon, asa anonim cum este, ar fi avut sansa sa straluceasca aici si sa se faca remarcat, pentru ca 95% din timpul de ecran i-a apartinut. Din pacate acest one man show a fost ratat. Nu l-a ajutat nici scenariul, dar nu i-au iesit nici putinele scene in care chiar a avut ceva de interpretat si transmis. Este mult prea rigid si nenatural (mai rigid decat o cere personajul sau). Aparitiile din rolurile secundare sunt prea mici ca sa conteze si sa le comentez.

Filmul m-a atras pentru ca este un film cu extraterestri, normal. Cui nu-i place sa vada o invazie buna? Numai ca bugetul mic se simte in fiecare scena. Conflictul este si el mult prea rece si impersonal. Dialogul este inutil, editarea este stangace si cinematografia saracacioasa. Urmeaza u spoiler: singurul lucru interesant la acest film este o furnica uriasa si poate rasturnarea de situatie din final. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!