luni, 30 iulie 2018

The Force (2017)

Gen: Documentar

Distributie: Cat Brooks, Jonathan Cairo, Ben McBride, Johnna Watson, Sean Whent

Regizor: Peter Nicks [a mai regizat: The Waiting Room(2012)]

Incasari: 100.000 $

Premii:
- Golden Gate Award - Bay Area Documentary Feature, San Francisco International Film Festival, 2017
- Directing Award - Documentary, Sundance Film Festival, 2017

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 80/100

The Force patrunde in interiorul unei sectii de politie sifonate, care se straduieste sa recastige increderea cetatenilor unuia dintre cele mai violente dar si promitatoare orase americane.

Un documentar care abordeaza un subiect foarte sensibil si incearca sa ramana impartial, dar cumva pe final nu mai reuseste si pare sa fie usor partinitor prin modul cum prezinta faptele. Acest film este mai interesant prin ce nu ne arata, decat prin ce ne arata. Contextul in care cei filmati isi desfasoara activitatea, isotira locala si jocurile de culise sunt extrem de intereasnte, dar acestea sunt doar vag mentionate ceea ce lasa spectatorul sa isi formeze singur o parere, corecta sau nu. Desi agreabil, ne sunt prezentate destul de putine lucruri pentru un film care a durat doi ani sa fie facut, timp in care au fost filmate actiunile din respectiva sectie de politie.

Filmul nu exprima nici o parere proprie, nu una rostita cel putin, astfel ca protagonistii sunt exclusiv personaje reale care au avut legatura cu faptele prezentatea, cum ar fi primarul din Oakland si seful politiei de acolo, dar si politisti in actiune si cadeti gata de absolvirea academiei de politie. Exista cateva scene interesante cu dezbateri intre acestia din urma care au potential emotional. Ferocitatea, naturaletea si convingerea cu care isi apara punctele de vedere diferite dau un plus de tensiune filmului.

Este un film puternic, in cea mai mare parte impartial. Este genul acela de film care iti poate lasa o tema de gandire dupa ce se termina. Acest aspect este valabil mai degraba pentru publicul de peste ocean, pentru ca trateaza o problema locala, dar avand in vedere ca si noi ne "bucuram" de unele abuzuri ale politiei, putem gasi cateva aspecte cu care sa empatizam.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!