miercuri, 11 iulie 2018

In the Bedroom (2001)

Gen: Drama

Distributie: Tom Wilkinson, Sissy Spacek, Nick Stahl, Marisa Tomei, William Mapother

Regizor: Todd Field [a mai regizat: Little Children(2006)]

Buget: 1.700.000 $
Incasari: 44.000.000 $

Filmul a obtinut 38 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Drama (Sissy Spacek), Golden Globes, USA 2002
- Best Actor (Tom Wilkinson), AARP Movie for Grownups Awards, 2002
- Actor of the Year - Female - Movies (Sissy Spacek), AFI Awards, USA 2002
- Sutherland Trophy - Special Mention, British Film Institute Awards, 2001
- Best Actress (Sissy Spacek), Broadcast Film Critics Association Awards, 2002

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 86/100

Fiul tanar al unui cuplu din New England are o relatie cu o femeie mai in varsta, care are doi copii si un fost sot agresiv.

Un film in stilul anilor '90, simplu, dar puternic. Povestea nu este complicata, dar este destul de originala si neasteptata. La inceputul filmului ma asteptam sa vad cu totul alt lucru. Mi se pare ca titlul nu prea are legatura cu ce se intampla in film si asta a contribuit la surprinderea mea. BUgetul redus, inseanma ca nu veti vedea nimic deosebit din punct de vedere tehnic, dar forta filmului vine din alta parte. Scenariul este foarte bine scris si din acest motiv tensiunea este omniprezenta.

Distributia este si ea una Old School. Tom Wilkinson, Sissy Spacek si Marisa Tomei au avut toti prestatii excelente si nu au irosit scenariul excelent. Toti trei au avut interpretari foarte credibile, sensibile si naturale. Intr-un astfel de film era clar ca intreaga responsabilitate a reusitei va cadea pe umerii lor, dar experienta lor se vede in fiecare scena.

Din cand in cand, un regizor care nu a avut neaparat prea mult succes in istoria sa, reuseste sa imbine perfect un puzzle si sa produca un film marcant pentru cariera lui. In the Bedroom este unul din filmele definitorii pentru Todd Field, cunoscut mai degraba pentru aparitiile sale ca actor. Intr-o era in care gusturile oamenilor in materie de filme sunt din ce in ce mai juvenile, acest film este cumva o raritate si este destinat exclusiv adultilor. Este simplu, dar frumos si extrem de realist. Imi e greu sa numes un m oment fals, fie ca e vorba de dialog sau de comportamente. Abordeaza circumstante de care auzim in fiecare zi, dar asta nu le face mai putin atragatoare pentru un film. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!