duminică, 15 iulie 2018

How I Met Your Mother (2005-2014)

Gen: Comedie, Romantic

Distributie: Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan

Filmul a obtinut 25 de premii, printre care:
- Outstanding Cinematography for a Multi-Camera Series, Primetime Emmy Awards, 2014
- Outstanding Cinematography for a Multi-Camera Series, Primetime Emmy Awards, 2013
- Outstanding Multi-Camera Picture Editing for a Comedy Series, Primetime Emmy Awards, 2013
- Outstanding Multi-Camera Picture Editing for a Comedy Series, Primetime Emmy Awards, 2012
- Outstanding Picture Editing for a Comedy Series (Single or Multi-Camera), Primetime Emmy Awards, 2011

Nota Gealapa: 8.65
Metascore: 69/100

Un tata le povesteste copiilor, prin intermediul unor flashbackuri, calatoria pe care a avut-o impreuna cu cei mai buni patru prieteni ai sai, a carei destinatie a fost intalnirea mamei lor.

Filmul se deruleaza intr-un mod in care o mai fac si multe alte sitcomuri: un grup de prieteni buni trec impreuna prin tot felul de aventuri. Cu ce se diferentiaza insa de marea majoritate, este ca aceste aventuri au acum un scop clar si toate conduc catre un moment anume. Astfel, asistam la o constructie superba, cu detalii oferite ca niste piese de puzzle, care se imbina perfect in ultimele episoade ale ultimului sezon. Exista bineinteles si episoade mai slabe, dar prea putine pentru a schimba impresia generala. Umorul este in cea mai mare parte bun si proaspat.

Distributia a contribuit si ea din plin la reusita seriei. In rolurile principale sunt actori experimentati, care si-au dovedit anterior abilitatile in alte seriale tv, dar si in lungmetraje de succes. Chiar daca nu este chiar protagonistul serialului, as spune ca cel mai bun dintre actorii principali a fost Jason Segel, a carui prestatie a fost cea mai constanta pe parcursul celor noua sezoane. Tot la capitolul distributie, as aminti si invitatii surpriza care incep sa apara de prin sezonul trei, cu roluri mai mici sau mai mari, dar prezente importante care dau si ele savoare episoadelor respective.

Sper ca scenaristii au primit o prima, pentru ca scriitura este de cel mai inalt nivel. Astfel ca, chiar daca a aparut imediat dupa Friends si are in prim-plan tot un grup de prieteni, How I Met Your Mother nu pare o copie ieftina a acestuia. As spune ca singura data cand au zbarcit-o a fost la marele final, care desi a fost surprinzator si asteptat in acelasi timp, a parut putin grabit. In concluzie, este un serial foarte bun, care are cam de toate si are toate sansele sa devina legen... stati putin... dar. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!