marți, 29 noiembrie 2016

In Secret (2013)

Gen: Drama

Distributie: Elizabeth Olsen, Tom Felton, Jessica Lange, Oscar Isaac, Shirley Henderson

Regizor: Charlie Stratton [aflat la primul lungmetraj]

Incasari: 1.000.000$

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 47/100

In Parisul anilor 1860, Therese Raquin, o tana reprimata sexual, este fortata sa se casatoreasca cu varul ei bolnav, Camille, de catre matusa ei dominanta, Madame Raquin. Therese isi petrece zilele blocata in spatele tejghelei unui magazin si serile urmarind-o pe Madame jucand domino cu prietenii ei. Dupa ce il intalneste pe Laurent, prietenul atragator al sotului ei, incepe o aventura cu consecinte tragice.

Nu stiu de ce incearca americanii sa faca filme a caror actiune se desfasoara in Franta medievala. Nu stiu de unde cred ei ac au expertiza. Intriga din acest film ar fi putut avea loc la fel de bine si in Vestul Salbatic si rezultatul ar fi fost acelasi: un film bunicel despre lacomia umana materiala si sentimentala. Nu este cel mai reusit triunghi amoros ecranizat, dar nici cel mai slab. Este un film care se va pierde in pluton si a carui amintire va dura putin.

Distributia nu impresioneaza, dar actorii din acest film sunt suficient de experimentati ca sa faca o treaba decenta. Prestatiile lor sunt credibile, dar nu au nici o legatura cu epoca in care are loc actiunea. Asa decalate temporal cum sunt, interpretarile reusit sa transmita mare parte din emotiile pe care au dorit sa le transmita protagonistii, care au aratat o chimie laudabila.

Cinematografia este in schim foarte reusita si ea da tonul emotiilor si a atmosferei sumbre sau vesela a filmului. Morala filmului ar fi ca uneori ceea ce ne inchipuim ca va fi raiul pe pamant, se dovedeste a fi un iad de nesuportat. Calatoria pana la acest deznodamant nu este cea mai palpitanta, dar nici nu plictiseste si as spune ca daca alegeti sa vedeti acest film, nu va fi o risipa de timp.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!