sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Finding Forrester (2000)

Gen: Drama

Distributie: Sean Connery, Rob Brown, F. Murray Abraham, Anna Paquin, Busta Rhymes

Regizor: Gus Van Sant [a mai regizat: The Sea of Trees(2015), Promised Land(2012), My Own Private River(2012), Restless(2011), Milk(2008)]

Buget: 43.000.000 $
Incasari: 165.000.000 $

Premii:
- Prize of the Guild of German Art House Cinemas (Gus Van Sant), Berlin International Film Festival, 2001
- Christopher Award, Christopher Awards, 2001
- Sierra Award - Best Male Newcomer (Rob Brown), Las Vegas Film Critics Society Awards, 2000
- Best Newcomer (Rob Brown), Phoenix Film Critics Awards, 2001
- Best Performance in a Feature Film - Leading Young Actor (Rob Brown), Young Artist Awards, 2001

Nota Gealapa: 7.70
Metascore: 62/100

Un tanar scriitor talentat isi gaseste un mentor, in persoana unui scriitor retras.

 La prima vedere, un film de peste doua ore despre scriitori nu suna foarte promitator, dar acest film este la fel de plin de suspans ca un thriller. Este destul de original si extrem de bine scris. Te face sa te simti putin prost si superficial din cand in cand, dar nu conteaza acest aspect. Asa se se intampla cand investesti banii in lucruri care conteaza; ai un produs apreciat.

Simpla prezenta a lui Sean Connery intr-unul din rolurile cheie iti da garantia ca vei avea parte de calitate si chiar asta si livreaza marele actor. O interpretare sigura, credibila si intimidanta pentru colegii lui de platou. Nu a fost intimidat si Rob Brown, care a avut o prestatie la fel de buna, dar care cred ca este destul de limitat, pentru ca pana acum l-am vazut doar in astfel de personaje in acre interpreteaza un tanar negru talentat, dar aproape daramat de probleme.

Este genul acela de film care iti ramane in cap destul timp dupa terminarea genericului. Sunt multe superlativele care se pot enumera pentru a-l descrie, dar o sa ma limitez la palpitant, profund, natural si sensibil. Este un film cu si despre caracter si trebuie neaparat bifat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!