sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Deja Vu (2006)

Gen: Actiune

Distributie: Denzel Washington, Paula Patton, Jim Caviezel, Val Kilmer, Adam Goldberg

Regizor: Tony Scott [a mai regizat: Unstoppable(2010), The Taking of Pelham 123(2009), Domino(2005), Man on Fire(2004), Spy Game(2001)]

Buget: 75.000.000 $
Incasari: 369.000.000 $

Premii:
- International Gold Reel Award, Nielsen/EDI Gold Reel Awards, 2007

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 59/100

Dupa ce un feribot este aruncat in aer in New Orleans, un agent ATF se alatura unei echipe de investigatie experimentala care foloseste o tehnologie revolutionara de urmarire, dar in curand devine obsedat de una dintre victime.

 Cand un scenariu bun pica pe mana unei echipe de profesionisti, de la regizor la actori, rezultatul este un film foarte bun. In ciuda unor imperfectiuni, acest film reuseste sa captiveze timp de doua ore si sa mentina finalul imprevizibil pana in ultima clipa, lucru din ce in ce mai rar intalnit. Bugetul a permis ca film sa arate foarte bine si din punct de vedere tehnic, astfel ca foarte putine sunt reprosurile care pot fi adresate.

Distributia este numai buna pentru un film de actiune. Denzel Washington este o garantie ca nu vei asista la ceva mediocru, iar partenerii sai de platou tin si ei ritmul foarte bine. Este genul acela de film in care interpretarile bune nu sunt neaparat remarcate, dar cele nereusite strica filmul iremediabil. Din fericire, Deja vu se regaseste in prima situatie.

Desi pasaje din film sunt usor previzibile, finalul ramane o necunoscuta pana in ultimul minut, iar asta este poate cel mai mare plus. Tema manevrarii timpului este abordata intr-o maniera mai superficiala decat ne-am obisnuit, nu se pierde prea mult in detalii tehnice, ceea ce face filmul mai usor de inteles si indragit. In ciuda unor scene complicate si a unor personaje dure, ocaziile in care se foloseste un limbaj vulgar cred ca se pot numara pe degetele de la o singura mana. Nici un "fuck" asa cum ne-au obisnuit la greu filmele de actiune americane. Este un film excelent, care trebuie vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!