sâmbătă, 26 noiembrie 2016

How I Ended This Summer (2010)

Titlu original: Kak ya provel etim letom

Gen: Drama

Distributie: Grigoriy Dobrygin, Sergey Puskepalis, Igor Chernevich, Artyom Tsukanov, Ilya Sobolev

Regizor: Aleksey Popogrebskiy [a mai regizat: Simple Things(2007), Roads to Koktebel(2003)]

Buget: 2.500.000 $
Incasari: 10.000 $

Filmul a obtinut 15 premii, printre care:
- Best Film, Art Film Festival, 2010
- Best Actor (Grigoriy Dobrygin, Sergey Puskepalis), Berlin International Film Festival, 2010
- Best Film,Chicago International Film Festival, 2010
- Best Director, Dublin International Film Festival, 2011
- Best Screenplay, Golden Eagle Awards, Rusia 2011

Nota Gealapa:7.25
Metascore: 74/100

Actiunea are la o statie polara de pe o insula izolata. Sergei, un meteorolog expreimentat si Pavel, un proaspat absolvent de facultate, petrec luni intregi la o baza care pe vremuri era considerata strategica. Pavel primeste un mesaj important si incearca sa i-l spuna lui Sergei, dar teama, minciuna si suspiciunea incep sa otraveasca atmosfera.

Cand ai foarte putini bani si vrei sa faci un film, pariul cel mai sigur este sa faci o drama pentru festivaluri si sa ii prinzi pe toti pe un val de depresie, astfel incat sa aprecieze tristetea din filmul tau. Pe asta a mizat si acest film si i-a iesit. A obtinut multiple premii, credu eu, meritate. Atata simplitate si complexitate intr-un singur loc. Senzatia de izolare este transmisa cu succes dincolo de ecran, iar scenaristii au ales excelent putinele dialoguri pe care ni le ofera.

Distributia ne propune un duet de la un capat la altul. Singurii doi actori, Grigoriy Dobrygin si experimentatul Sergey Puskepalis, colaboreaza excelent si reusesc sa treaca cu succes spectatorii prin toate starile. Ambii au avut interpretari puternice si credibile.

In ciuda bugetului redus, din punct de vedere stilistic si al imaginii filmul este fara greseala. Este o drama psihologica reusita. Daca va plictiseste orice film de peste doua ore, care nu este de actiune, cu siguranta nici acesta nu va fi pe gustul vostru. In schimb, daca gasiti interesant o poveste despre instinctul de conservare, responsabilitate si efectul izolarii, vi-l recomand cu incredere. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!