luni, 21 noiembrie 2016

About a Boy (2002)

Gen: Comedie

Distributie: Hugh Grant, Nicholas Hoult, Toni Collette, Sharon Small, Madison Cook

Regizor: Chris Weitz [a mai regizat: A Better Life(2011), The Twilight Saga: New Moon(2009), The Golden Compass(2007), Down to Earth(2001), American Pie(1999)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 246.000.000 $

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2003
- Christopher Award, Christopher Awards, 2003
- Best British Actor (Hugh Grant), Empire Awards, UK 2003
- Best International Actor (Hugh Grant), Golden Camera, Germany 2003
- British Actor of the Year (Hugh Grant), London Critics Circle Film Awards, 2003

Nota Gealapa: 7.25
Metacore: 75/100

Un barbat imaturi si cinic invata cum sa se comporte ca un adult de la un copil.

 O comedie foarte buna, care se deghizeaza abil si inutil intr-una romantica. Porneste la drum cu doua personaje principale extrem de greu de indragit, dar de pe la jumatatea filmului ambele devin foarte simpatice. Dialogurile sunt savuroase si cliseele sunt aproape inexistente. Singura problema a filmului este ca in a doua parte, cand banuieste ca am realizat deja ca avem in fata un film bun, incepe sa transmita un aer de ingamfare, tipic britanic.

Distributia as trece-o ca si aspect negativ de aceasta data. Personajele principale sunt greu de indragit la inceput si din cauza arogantei naturale pe care o poseda cei doi protagonisti, cu prestatii foarte bune de altfel. De fapt, nu am vazut in tot filmul o figura cu care sa empatizez de la inceput. Daca interpretarile lor nu ar fi fost foarte bune, probabil ca acest film ar fi fost mai degraba hulit.

Din fericire, in ciuda unui inceput greoi, totul incepe sa functioneze, rezultatul fiind un film mai mult decat agreabil, putin prea britanic totusi, dupa gustul meu. Puterea acestuia este data de simplicitate si de crearea unor scene puternice. Daca sunteti fan Hugh Grant (am auzit ca exista si asa ceva), atunci nu trebuie sa il ratati sub nici o forma. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!