miercuri, 2 noiembrie 2016

A Prairie Home Companion (2006)

Gen: Musical

Distributie: Lily Tomlin, Meryl Streep, Woody Harrelson, Garrison Keillor, Kevin Kline

Regizor: Robert Altman [a mai regizat: Killer App(2015), The Company(2003), Gosford Park(2001), Dr. T & the Women(2000), Cookie's Fortune(1999)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 24.200.000 $

Premii: 
- Reader Jury of the "Berliner Morgenpost", Berlin International Film Festival, 2006
- Best Foreign Film, Hochi Film Awards, 2007
- Best Picture (Miglior film), Italian Online Movie Awards (IOMA), 2007
- Best Soundtrack (Miglior colonna sonora), Italian Online Movie Awards (IOMA), 2007

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 75/100

O privire catre ce se intampla in spatele scenei, la ultima transmisie a unuia dintre cele mai apreciate showuri de radio americane, unde cowboyii cantareti Dusty si Lefty, o sirena care canta muzica country si o gazda ciudata isi desfasoara activitatea.

Nu stiu cum m-a tinut atent un film in care aproape ca nu se intampla nimic, dar a facut-o. Acest film este doza de muzica country pentru urmatorii trei ani. Este si amuzant, dar umorul propus este acel gen de umor care iti provoaca un hohot pe rand. Sensibil, amuzant, ilogic, profund, toate aceste cuvinte si multe altele si le insuseste acest film, care este un fel de show de varietati.

Distributia este cu adevarat impresionanta. Pe langa numele amintite mai sus, mai avem ocazia sa ii vedem pe Lindsay Lohan, Tommy Lee Jones, John C. Reilly sau Maya Rudolph. Toti au avut un timp aproximativ egal de ecran, suficient cat sa ofere prestatii solide si credibile, chiar daca personajele lor nu au fost dezvoltate prea mult si nici scenariul nu le-a oferit cine stie ce dialoguri.

Filmul are un puternic accent sudist, deci daca aveti o afinitate pentru rednecksi aveti o sansa in plus sa va placa. Poate este mai greu de inteles pentru noi, cei din partea asta de lume, pentru care cel mai apropiat lucru de subiectul filmului a fost Cenaclul Flacara (cei care l-au prins), dar si fara a cunoaste intreaga istorie si incarcatura ramane un film agreabil.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!