miercuri, 16 noiembrie 2016

Everest (2015)

Gen: Drama

Distributie: Jason Clarke, Ang Phula Sherpa, Thomas M. Wright, Martin Henderson, Tom Goodman-Hill

Regizor: Baltasar Kormákur [a mai regizat: Eiðurinn(2016), 2 Guns(2013), The Missionary(2013), The Deep(2012), Contraband(2012)]

Buget: 55.000.000 $
Incasari: 412.000.000 $

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 64/100

O expeditie montana pe Everest este devastata de o puternica furtuna de zapada.

Intr-o epoca a SF-urilor si a megaproductiilor de actiune, acest film si-a facut loc cu o poveste puternica inspirata din realitate, care ne prezinta o infruntare crancena intre om si natura. Suspansul este omniprezent, iar filmul este extrem de credibil si plin de emotie. Arata foarte bine si imi pare rau doar ca nu l-am vazut mai repede. Se simte mana unui regizor sigur pe el.

Distributia este si ea foarte buna. Singurul actor cu adevarat cunoscut din rolurile importante este Jason Clarke, care are o interpretare foarte buna. Filmul este sustinut insa de numele uriase din rolurile secundare, care dau siguranta si forta. Toti actorii au fost ajutati de un scenariu care nu a facut foarte mare risipa de cuvinte, dar a oferit pentru fiecare personaj timp suficient pentru a se dezvolta cum trebuie.

Foarte important mi se pare faptul ca filmul nu propune o drama inutile de bine vs. rau si nu influenteaza spectatorii in nici un fel cu privire la care sunt personajele bune si cele rele si il lasa sa isi traga singur concluziile. De asemenea, nu au fost adaugat nici scene inutile de actiune. Producatorii au fost suficient de inteligenti incat sa inteleaga ca escaladarea Everestului este suficienta din acest punct de vedere. In concluzie, acest film trebuie vazut.Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!