miercuri, 16 noiembrie 2016

Eragon (2006)

Gen: Aventura

Distributie: Ed Speleers, Sienna Guillory, Jeremy Irons, Robert Carlyle, John Malkovich

Regizor: Stefen Fangmeier [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 100.000.000 $
Incasari: 333.000.000 $

Premii:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2007

Nota Gealapa: 5.45
Metascore: 38/100

In tara sa natala Alagaesia, un tanar fermier da peste un ou de dragon, o descoperire care il poarta intr-o calatorie predestinata pe parcursul careia descopera ca este singurul care isi poatre apara tara in fata unui rege diabolic.

Cuvantul care descrie cel mai bine acest film este risipa. Un buget impresionant a fost aruncat aproape in intregime pe apa sambetei. Sunt destule efecte CGI foarte bune, dar din pacate cel mai important dintre toate a fost ratat, dupa parerea mea. Povestea este si ea foarte slaba si superficiala pe alocuri si nu aduce nimic nou in universul filmelor de acest gen. Desi finalul a lasat loc pentru un sequel, faptul ca acesta nu a aparut in zece ani spune multe.

Distributia ne arunca si numele lui John Malkovich, dar prezenta lui este insignifianta. In rolurile care conteaza nu avem parte de actori importanti, iar acest lucru se simte, mai ales ca acest film nu a avut puterea de a crea actori cum s-a intamplat in cazul altor filme de acest gen, ca Harry Potter sau Lord of the Rings. Cred ca acesta a fost nivelul vizat, dar esecul este unul rasunator. Singurul actor care s-a zbatut ca pestele pe uscat sa ridice nivelul filmului a fost Jeremy Irons, dar efortul lui laudabil a fost in zadar.

Din ce m-am documentat cartea care a stat la baza filmului nu este rea deloc, dar adaptarea a fost lipsita de imaginatie si scenaristii au omis personaje cheie. Sunt peste 50 de modificari ale intrigii, fata de roman. As mentiona si efortul lui Rachel Weisz, care a asigurat vocea dragonului si care reuseste sa isi faca personajul placut, in ciuda conditiilor potrivnice. Sunt multe astfel de filme mai bune si va asigur ca puteti sa il sariti pe acesta fara sa va ganditi ca pierdeti ceva semnificativ. Trailer:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!