sâmbătă, 5 noiembrie 2016

Cinderella (2015)

Gen: Fantastic

Distributie: Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden, Helena Bonham Carter, Nonso Anozie

Regizor: Kenneth Branagh [a mai regizat: Jack Ryan: Shadow Recruit(2014), National Theatre Live: Macbeth(2013), Thor(2011), Sleuth(2007), The MAgic Flute(2006)]

Buget: 95.000.000 $
Incasari: 1.090.000.000 $

Filmul  a obtinut 8 premii, printre care:
- Best Fantasy Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2016
- Best Costume, Capri, Hollywood 2015
- Truly Moving Picture Award, Heartland Films, 2015
- Costume Designer of the Year, Hollywood Film Awards, 2015
- Best Family Film, Las Vegas Film Critics Society Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 67/100

Dupa moartea neasteptata a tatalui ei, tanara Ella se afla la mila mamei sale vitrege si a celor doua viclene surori vitrege. Pastrandu-si mereu speranta, soarta incepe sa i se schimbe dupa ce intalneste un tanar incantator.

Filmul nu vrea sa fie o interpretare contemporana a celebrei povesti, este doar o alta punere in scena folosind mijloace moderne, pe care precedentele versiuni nu le-au avut la dispozitie. Faptul ca ramane fidel povestii si stii la ce sa te astepti este si principalul avantaj al filmului. Are toate sansele ca peste ani sa devina varianta pe care copiii o vor vedea la televizor in reluari enervante, pentru ca arata intr-adevar foarte bine. Efectele sunt foarte bune, costumele sunt foarte reusite si filmul te poarta cu succes intr-o lume de basm.

Distributia este si ea foarte buna. Lily James se descurca excelent si este foarte credibila in acest personaj inocent, cum la fel de credibila este si Cate Blanchet in personajul sau negativ. Nu sunt prestatii care sa aduca premii importante, dar sunt interpretari sensibile si suficiente pentru a nu te scoate din poveste.

Filmul vine pe un val foarte la moda de reinterpretari ale povestilor clasice, care arata o oarecare criza d eidei la Hollywood. Desi este principalul sau avantaj, faptul ca nu aduce nimic nou este si slabiciunea acestui film. Toata lumea stie povestea pe de rost, astfel ca este in intregime previzibil, specatorul neavand ce sa faca altceva decat sa se bucure de alte detalii. Chiar si asa nu putem invinui filmul pentru ceea ce este. Ar fi putut fi ami bun, dar va fi cu siguranta mai mult decat va asteptati. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!