vineri, 2 octombrie 2015

Citizenfour (2014)

Gen: Documentar

Distributie: Edward Snowden, Glenn Greenwald, William Binney, Jacop Applebaum, Ewan MacAskill

Regizor: Laura Poitras [a mai regizat: The Oath(2010), My Country, My Country(2006), Flag Wars(2003)]

Incasari: 3.000.000 $

Filmul a obtinut 45 de premii, printre care:
- Best Documentary Feature, Academy Awards (Oscar), SUA 2015
- Exceptional Merit in Documentary Filmmaking, Primetime Emmy Awrds, 2015
- Best Documentary, BAFTA Awards, 2015
- Best Documentary Feature Film, Alliance of Women Film Journalists. 2014
- Best Edited Documentary - Feature, American Cinema Editors, SUA 2015

Nota Gealapa: 8.05
Metascore: 88/100

Un documentarist si un reporter calatoresc la Hong Kong pentru prima intalnire dintr-un sir de intalniri cu Edward Snowden.

Nu mai vazusem demult un documentar, dar in seara asta am facut o alegere buna. Este poate cel mai curajos subiect abordat de un documentar. Nu poate fi prea usor din punct de vedere psihic sa incepi o campanie impotriva guvernului SUA. Daca inca mia credeti ca sunteti cu adevarat liberi, acest film va va da la o parte perdeaua pe care o aveti pe ochi. Inainte de a scrie aceasta recenzie deja m-am documentat despre cum pot sa imi castig macar intr-o oareacare intimitatea prin diverse programele pe care vi le recomand.

Fiind vorba de un documentar, este impropriu sa vorbim despre distributie, dar pot spune ca protagonistii au fost credibili, au parut sinceri si m-au convins ca au facut ce au facut pentru binele comun si pentru ca asa este etic.

Daca nu stiti nimic despre povestea prezentata aici, va sfatuiesc sa va documentati putin inainte sa vedeti filmul. Acesta ne prezinta varianta mai intima a povestii si s-ar putea sa tanjiti dupa fapte de acre nu veti avea parte, dar care se gasesc usor la o cautare pe Google. Acest documentar o sa va faca sa va simtiti putin inconfortabil. Se pregateste si luingmetrajul Snowden, care va aparea in 2016, cu Joseph Gordon-Levitt in rolul principal. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!