luni, 12 octombrie 2015

Planet 51 (2009)

Gen: Animatie

Distributie: Dwayne Johnson, Seann William Scott, Jessica Biel, Gary Oldman, Justin Long

Regizor: Jorge Blanco [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 70.000.000 $
Incasari: 179.000.000 $

Premii:
- Best New Artist (Jorge Blanco), Cinema Writers Circle Awards, Spania 2010
- Best Animated Film (Mejor Pelicula de Animacion), Goya Awards, 2010
- Best Documentary or Animated Feature, Jose Maria Forque Awards, 2010

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 39/100

O civilizatie extraterestra este invadata de astronautul Chuck Baker, care crede ca planeta este nelocuita. Cautat de armata, el trebuie sa se intoarca la nava lui inainte ca aceasta sa paraseasca orbita planetei fara el.

Acest film este foarte bun, dar ii lipseste putina consistenta ca sa fie cu adevarat extraordinar. Sunt o multime de scene foarte amuzante si referinte savuroase catre Alien, E.T., dar si catre alte filme. Lumea extraterestra este creata foarte bine si personajele locale de asemenea. din pacate, a fost neglijat sngurul personaj uman, care este destul de superficial lucru care face sa fie greu sa empatizezi cu el.

Distributia este foarte sonora. Nume importante au colaborat la acest proiect, iar chimia dintre ei a fost foarte buna. Vocile s-au potrivit cu personajele si asta conteaza cel mai mult la un film de animatie. Daca nu stiam ce actor interpreteaza fiecare personaj, nu as fi recunoscut oamenii din spatele vocilor si cred ca exact asa trebuie sa se intample.

Dialogurile sunt decente, dar nu iau solicitat foarte tare pe actori. Per total, filmul este palpitant si suficient de amuzant, dar pana la urma este o chestie de gusturi. La rubrica "stiati ca" va pot spune ca desi multe lucruri de pe planeta extraterestra au un design rotund, nimic nu are roti. Mayasii una din putinele civilizatii antice care au desenat extraterestrii fara sa foloseasca vreodata roti. Aveti grija sa nu ratati scena aflata la mijlocul genericului de final.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!