marți, 13 octombrie 2015

JCVD (2008)

Gen: Crima

Distributie: Jean-Claude Van Damme, Valerie Bodson, Herve Sogne, Rock Chen, Huifang Wang

Regizor: Mabrouk El Mechri [a mai regizat: The Cold Light of Day(2012), Stand Up!(2006), Virgil(2005)]

Buget: 10.000.000 euro
Incasari: 4.300.000 $

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 64/100

Jean-Claude Van Damme este implicat intr-un jaf si o luare de ostatici, prilej numai bun pentru a medita asupra vietii lui.

Demult vroiam sa vad acest film. Auzisem lucruri bune despre el si nu am fost dezamagit. Este unul dintre cele mai bune filme cu Van Damme, desi este total atipic pentru el. Desi nu este un film biografic, aceasta productie ne ofera posibilitatea de a vedea lucrurile si din punctul de vedere, fie el si subiectiv, al protagonistului. Intriga este si ea facuta destul de inteligent si ofera suspans din plin, umor de calitate, iar coloana sonora este si ea surprinzator de bine aleasa.

Singurul nume care conteaza din distributie este cel al lui Van Damme. Scapand de vesnicul lui obstacol, limba engleza, el ne arata ca are si talent artistic si este poate filmul in care interpreteaza cel mai mult, ba chiar, tineti-va bine, plange. Desi nu merita vreun Oscar, eu nu imi aduc aminte de o interpretare mai buna din partea lui. De apreciat si faptul ca a improvizat in majoritatea timpului, el avand doar cateva linii in scenariu pentru a nu fi limitat.

Aici avem ocazia sa vedem un Van Damme matur, in ochii caruia vedem, povesti, viata, tristete, regret. Are lucruri pe care vrea sa le spuna lumii si se foloseste de acest prilej pentru a le spune. Este prima data cand il vedem pe Jean-Claude Camille Francois Van Varenberg omul, nu personajul. Contextul il ajuta si cred ca acest film inchide un capitol rau din viata lui Van Damme si a fost un mic punct de cotitura in cariera lui. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!