marți, 6 octombrie 2015

Palo Alto (2013)

Gen: Drama

Distributie: Emma Roberts, James Franco, Jack Kilmer, Nat Wolff, Olivia Crocicchia

Regizor: Gia Coppola [aflata la primul lungmetraj]

Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 69/100

Timida si sensibila April este virgina clasei, impartita intre un flirt imoral cu antrenorul ei de fotbal si pasiunea pentru colegul ei Teddy. Intre timp, Emily ofera favoruri sexuale tuturor baietilor pe care ii intalneste, inclusiv lui Teddy. Din petrecere in petrecere, lucrurile se transforma in haos.

Bazat pe o carte de mici povestiri scrisa de James Franco, acesta este probabil un film foarte bun despre viata din liceele americane. Eu, ca un roman normal, nu am avut in perioada liceului tendinte suicidale si nici nu am fost abuzat de vreun profesor, nu am reusit sa empatizez cu micile drame traite de personaje, mai ales ca povestea are mult prea multe planuri si istorii secundare care iti distrag atentia. Atmosfera este in majoritatea timpului nejustificat de sumbra, menita parca sa va inspire sa va taiati venele.

Distributia arunca pe masa multe nume in voga din noua generatie de actori hipsteri, cu priza doar la o anumita actegorie de tineri. Acestia ofera interpretari bune, daca ii judecam dupa regulile publicului tinta, pentru ca s-au obisnuit cu postura de tineri neintelesi. Scenariul i-a lasat in zona de confort, dar nu stiu cati dintre ei sunt capabili si de alte interpretari. Aparitia lui James Franco este sporadica, as aca nu are rost sa vorbim despre prestatia lui.

Daca macar jumatate din realitatea prezentata in film se intampla si in realitate, atuncii americanii au cu adevarat probleme. Povesti despre maturizare s-au tot spus, iar aceasta este departe de a fi cea mai buna. As spune ca debutul regizoral al Giei Coppola este unul reusit, dar mai are mult de munca pentru a se ridica cat de cat la inaltimea numelui pe care il poarta. A incercat sa isi puna amprenta prea mult pe film, iar rezultatul este o pelicula aproape feminina si chiar personajele masculine sunt aproape emasculate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!