vineri, 23 octombrie 2015

Manny Lewis (2015)

Gen: Comedie

Distributie: Carl Barron, Leeanna Walsman, Roy Billing, Damien Garvey, Vincent Andriano

Regizor: Anthony Mir [a mai regizat: You Can't Stop the Murders(2003)]

Nota Gealapa: 5.35

Povestea unui comediant care atinge milioane de fani, dar nu poate fi pe aceeasi lungime de unda cu o singura persoana. El se lupta sa invinga timiditatea sa excesiva si o relatie dificila cu tatal sau in drumul sau spre dragoste alaturi de o femeie excentrica.

Nu poti sa ai vreun fel de asteptare cand te uiti la un film australian despre care nu ai auzit nimic. Din fericire, nu am asistat la un fiasco, ci chiar am vazut un film agreabil si destul de amuzant. Umorul este totusi prea putin pentru o comedie si usor batranesc. Jumatate original si jumatate plin de clisee, filmul alterneaza scenele reusite cu cele mai putin reusite, dar per total ramai cu o impresie buna.

Distributia este in regula pentru un film australian. Carl Barron a facut un rol foarte bun, daca judecam dupa criteriile cinematografiei australiene, dar nu cred ca acest rol il va propulsa la Hollywood si nici el nu isi doreste asta. Este primul si probabil ultimul lui film, dupa ce aceasta experienta l-a facut sa declare ca nu mai vrea sa aiba de a face cu actoria.  El a fost sustinut foarte bine si de rolurile secundare, in principal de co-protagonista Leeanna Walsman, care a avut o aparitie proaspata si sensibila.

Carl Barron, care chiar face stand-up in viata reala, isi arata o latura pe care nu o dezvaluie de obicei pe scena. Dupa un inceput lin, scenariul propune o rasturnare de situatie care transforma totul si face filmul destul de palpitant. Cand aceasta "incurcatura" este lamurita, totul curge lin spre un sfarsit previzibil. Chiar si in aceste conditii, filmul emana onestitate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!