marți, 6 octombrie 2015

Asterix & Obelix: Au service de sa Majeste (2012)

Gen: Aventuri

Distributie: Gerard Depardieu, Dany Boon, Edouard Baer, Guillaume Gallienne, Vincent Lacoste

Regizor: Laurent Tirard [a mai regizat: Les vacances du petit Nicolas(2014), Le petit Nicolas(2009), Moliere(2007), Tete de gondole(2005), Mensonges et trahisons et plus si affinites...(2004)]

Buget: 61.000.000 euro

Nota Gealapa: 5.95

Asterix traverseaza canalul pentru a-l ajuta pe varul sau de-al doilea sa il infrunte pe Caesar si romanii sai invadatori.

Chiar daca aceasta serie este placerea mea vinovata, acest film nu a fost chiar pe gustul meu. De obicei filmele acestei serii veneau mereu cu ceva nou si proaspat si erau usor de indragit in ciuda unei intrigi deja cunoscute. Se intampla asta si aici, dar foarte greu si abia spre finalul filmului. Nu inteleg cum s-a cheltuit bugetul mare avut la dispozitie, pentru ca efectele vizuale nu sunt deloc spectaculoase.

Distributia este in regula in cea mai mare parte, dar are o problema importanta. Edouard Baer nu prea se potriveste in rolul lui Asterix. Fizionomia nu il ajuta deloc. Ajungi sa te obisnuiesti cu el, dar in prima parte a filmului iti cam taie tot cheful. La polul opus este Gerard Depardieu, foarte convingator si de aceasta data in rolul lui Obelix.

Filmul reuseste sa pastreze un umor de calitate. Chiar daca nu este asa prostesc ca de obicei, pastreaza totusi atmosfera degajata din benzile desenate. Glumele personale dintre francezi si englezi sunt chiar savuroase. Producatorii au preferat sa pastreze franceza sa fie singura limba vorbita in film, astfel ca si personajele englezesti vorbesc o franceza cu accent de insula. Este un alt lucru ciudat cu care dureaza putin pana te obisnuiesti. Daca suteti fani ai seriei va va placea si acest film si nu trebuie sa il ratati.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!