joi, 8 octombrie 2015

The Martian (2015)

Gen: SF

Distributie: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Pena

Regizor: Ridley Scott [a mai regizat: Exodus: Gods and Kings(2014), The Counselor(2013), The Vatican(2013), Prometeus(2012), Robin Hood(2010)]

Buget: 109.000.000 $
Incasari: 104.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 8.30
Metascore: 81/100

In timpul unei misiuni umane pe Marte, astronautul Mark Watney este declarat mort in timpul unei furtuni si lasat in urma de echipajul sau, dar el supravietuieste si ramane izolat pe o planeta ostila. Avand putine provizii, el trebuie sa isi foloseasca ingeniozitatea, ratiunea si spiritul pentru a supravietui si pentru a gasi o cale sa comunica cu cei de pe Pamant.

Sunt nevoit sa fiu de acord cu IMDB de data asta si sa acord cam aceeasi nota acestui film, intr-adevar foarte bun. Mi-a placut ca acest film s-a concentrat pe subiectul principal fara alte drame secundare inutile. Nu avem povesti de dragoste infiripate in vremuri de rastriste, nu avem negri care mor, nu am vazut nici un san si nici personaje irationale aparute doar pentru a complica povestea. Intriga este una captivant si relatic credibila. Povestea, cu mici exceptii este consistenta. Trebuie sa inchizi ochii la cateva lucruri care nu au logica pentru a va bucura in intregim de film.

Distributia este foarte buna. In rolurile suport sunt actori importanti, experimentati, care sa nu strice filmul, dar nu atat de mari incat sa il umbreasca pe Matt Damon. Personal am o problema cu Jeff Daniels, pe care mi-e greu sa il iau in serios in vreun film dupa ce a aparut in Tantalaul si Gogomanul. Protagonistul, Matt Damon, reuseste o interpretare foarte buna. A si beneficiat de cel mai mult timp de ecran si scenariul a fost destul de ofertant. Mi-a placut cum regizorul a avut grija sa ni-l arate si bine facut, si slab, si fara barba, si cu barba, asigurandu-se astfel ca toate femeile din public vor fi multumite.

Imi place ca avem oportunitatea sa vedem o situatie din mai multe puncte de vedere: birocratic, stiintific, mediatic si uman. Cred ca lumea s-a obisnuit cu modul in care Hollywoodul percepe calatoria in spatiu si este mult mai indulgenta la acest capitol. Cred ca si criticii au dobandit aceasta toleranta, pentru ca asistam la unul din rarele cazuri cand o megaproductie care are succes in cinema primeste si note bune de la acestia. Filmul a fost filmat in Wadi Rum, Jordan, unde culoarea desertului a fost perfecta pentru acest subiect.

Misiunea din film se numeste Ares 3. Ares este zeul razboiului la greci, iar corespondentul sau in mitologia romana este... Marte. Dupa aceasta informatie socant, trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!