joi, 22 octombrie 2015

Jobs (2013)

Gen: Biografic

Distributie: Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas, Matthew Modine

Regizor: Joshua Michael Stern [a mai regizat: Swing Vote(2008), Neverwas(2005)]

Buget: 12.000.000 $
Incasari: 18.000.000 $

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 44/100

Povestea ascensiunii lui Steve Jobs, de la un tip acre a renuntat la facultate, la unul dintre cei mai venerati antreprenori ai secolului 20.

Mi-ar fi palcut ca acest film sa fie mai bun decat a fost. Din pacate dezamgeste partial si sper ca filmul aparut in 2015, care are acelasi subiect sa fie mai bun si detaliat de atat si dus pana la sfarsit, pentru ca au ramas multe momente importante din viata lui Steve Jobs care nu au fost puse in lumina. Nu s-a vorbit suficient nici despre Steve Jobs omul. nici despre munca  lui. Ambele aspecte au fost duse pana la jumatate. Senzatia de film neterminat este cea cu care ramai la sfarsit.

Distributia este principala problema din punctul meu de vedere. Cei care au impartit rolurile au nimerit dupa parerea mea doar rolurile mici, unde intr-adevar sunt cateva aparitii surpriza care fac o treaba excelenta. in rolul principal insa, mi se pare ca alegerea este total nepotrivita. nu poti sa il pui pe Ashton Kutcher in rolul lui Steve Jobs, in ciuda unor oarecare asemanari fizice. El a facut o treaba decenta si a avut si momente bune si unele mai putin reusite, dar asta este tot ce poate. Acest rol a fost o palarie mult prea mare pentru el.

Imi exprim inca odata speranta ca filmul despre Jobs din 2015 sa fie mai bun, pentru ca abordand un asemenea personaj ai ocazia sa faci ceva semnificant si informativ in acelasi timp. Acest film este mai degraba despre compania lui decat despre el. Este ca atunci cand in scoala esti in criza de timp si in loc sa citesti un roman, citesti despre el direct in cartea de comentarii. Fluiditatea lipseste cel mai mult din acest film. Ne trezim dintr-o data cu el avand o sotie si o fiica despre care in urma cu cinci minute aflasem ca o renegase. Daca vreti sa aflati despre Steve Jobs cititii biografia. Daca vreti sa aflati despre geniul care a dus la aparitia Apple uitati-va la acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!