luni, 5 octombrie 2015

Furious Seven (2015)

Gen: Actiune

Distributie: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez

Regizor: James Wan [a mai regizat: Insidious: Chapter 2(2013), The Conjuring(2013), Insidious(2010), Death Sentence(2007), Dead Silence(2007)]

Buget: 190.000.000 $
Incasari: 3.073.000.000 $ (pana acum)

Premii:
- Choice Movie: Action, Teen Choice Awards, 2015
- Choice Movie Actor: Action (Paul Walker - postmortem), Teen Choice Awards, 2015

Nota Gealapa: 8.15
Metascore: 67/100

Deckard Shaw vrea sa se razbune pe Dominic Toretto si familia lui, pentru ca i-a bagat fratele in coma.

Cam asa ar trebui sa arate o franciza. De obicei in astfel de serii filmele sunt din ce in ce mai slabe, dar in acest caz parca se intampla invers. Desi are bubele lui, acest film este foarte bun. Banii nu au fost irositi deloc. Scenariul este decent, muzica buna iar efectele speciale impresionante. In ciuda unui surplus de drama si testosteron, filmul te tine lipit de ecran mai bine de doua ore si arunca cu noi provocari spre tine. Chiar la inceput esti surprins cu o scena de lupta palpitanta intre Dwayne Johnson si Jason Statham si abia astepti sa vezi cine "e mai bun", dar au amanat acest verdict.

Distributia este aceeasi pe care o stim dintotdeauna, dar cu cateva noi aditii extrem de reusite. Prima si cea mai importanta este Jason Statham, al carui stil s-a potrivit de minune cu acest film si pe care ma bucur ca il mai vad interpretand si personaje negative. A doua noua aparitie este Kurt Russell, cu un rol mai mic, dar si el s-a adaptat extrem de repede la stilul acestei francize. Vin Diesel si romantismul in continuare nu au nimic in comun.

Tot filmul am trait cu senzatia ca la fiecare impuscatura sau explozie personajul lui Paul Walker va muri. Ma gandeam ca vor lega moartea lui de o scena,. dar spre surprinderea mea s-ar putea sa il mai vedem in cateva cadre si in al optulea film din serie. Ca sa duca filmul la bun sfarsit au folosit mai multe dubluri, printre care si fratii lui si i-au construit fata digital, procedeu reusit aproape perfect.

La filmari au fost distruse peste 230 de masini, lucru care trebuie sa fie un fel de record, ca si durata filmului, acesta fiind cel mai lung al seriei. Multe recorduri au fost si ele doborate. Primul film al francizei cu incasari de peste un miliard de dolari si filmul care a ajuns cel mai rapid la acest prag (a depasit Avatar). Stim cu siguranta ca vor mai urma cel putin inca trei filme pe care abia le astept. Trailer:




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!