miercuri, 7 octombrie 2015

Shaun the Sheep Movie (2015)

Gen: Animatie

Distributie: Justin Fletcher, John Sparkes, Omid Djalili, Richard Webber, Kate Harbour

Regizor: Mark Burton [aflat la prima experienta ca regizor]

Incasari: 20.000.000 $

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 81/100

Cand Shaun decide sa isi ia o zi libera si sa se odihneasca, are parte de mai multa actiune decat se astepta. O incurcatura cu fermierul, o rulota si un deal abrupt, ii aduce pe toti in marele oras si depinde de Shaun si de turma sa ii aduca pe toti acasa in siguranta.

Demult nu am mai vazut o productie atat de inocenta. Filmul este destinat copiilor cu o varsta frageda si trebuie judecat ca atare, dar cred ca si adultii il vor gasi agreabil. Nu va asteptati la un umor subtil si replici intaligente. Umorul exista dar este gandit astfel incat sa fie pe intelesul copiilor. Desi are mai putine replici decat Minionii, nu se simte lipsa acestora, iar povestea este cursiva si antrenanta.

Distributia este absolut irelevanta, pentru ca filmul nu are nici o replica, iar cei care au facut vocile si-au folosit talentul pentru a produce doar cateva mormaieli. Sunt convins ca da bne la cv un asemenea film, dar participarea la acest proiect nu va lansa vreo cariera.

Povestea este una simpla, dar asta este in regula, pentru ca nu pretinde a fi urmatorul Inception. Cand vorbim de filme mute, cu cat mai simplu este cu atat mai bine. Desi 90% din umorul vizual este adresat copiilor, sunt si destule referinte care sa faca filmul sa fie si pe placul adultilor. Ca sa amintesc cateva dintre ele, va pot spune ca veti gasi referinte la Tacerea Mieilor, Shawshank Redemption sau The Wolverine. Productia a durat sase ani, timp in care cei 20 de animatori au produs cam doua secunde de animatie pe zi. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!