miercuri, 30 septembrie 2015

Time Lapse (2014)

Gen: SF

Distributie: Danielle Panabaker, Matt O'Leary, George Finn, John Rhys-Davies, Amin Joseph

Regizor: Bradley King [aflat la primul lungmetraj]

Filmul a obtinut 18 premii, printre care:
- Festival Prize, Arizona Underground Film Festival, SUA 2014
- Festival Prize - Best Feature (Bradley King), Atlanta Underground Film Festival, 2014
- Golden Honu Award - Best Feature (Bradley King), Big Island Film Festival, 2014
- Best Science Fiction Feature Film (Bradley King), Burbank International Film Festival, 2014
- Best in Festival - Best Horror.Schi-Fi, Crystal Palace International Film Festival, 2014

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 50/100

Trei prieteni descopera o masinarie misterioasa care face poze cu 24 de ore in viitor si conspira sa o foloseasca pentru interesele proprii, pana cand imagini periculoase si deranjante incep sa apara in poze.

Avantajul atunci cand te uiti la multe filme la intamplare, fara sa stii ceva despre ele este ca, din cand in cand, dai peste cate unul bun de care nu stie mai nimeni, nici macar unele siteuri de specialitate. Time Lapse este unul din acele filme si a fost o surpriza placuta. Povestea este originala, dar din pacate se simte mana unui regizor debutant. Sunt destule momente moarte, in special in prima parte a filmului, dar actiunea devine din ce in ce mai interesanta si suspansul creste pana la final cand totul ia o intorsatura care iti schimba total punctul de vedere. Nu este un film scump. Practic a existat o singura locatie de filmare, dar cumva rezultatul este unul bun.

Distributia nu este tocmai imbietoare. Cel mai important nume este Danielle Pnabaker, care nu este tocmai o actrita care sa umple salile de cinema. In acest film insa, ea are un rol destul de dificil pe care il duce la capat cu brio si care poate insemna lansarea cu adevarat a carierei sale. Si colegii ei de platou s-au descurcat onorabil. Toti cei trei protagonisti au fost credibili si au scos maxim de la un scenariu care nu a fost chiar la inaltimea intrigii.

Desi 90% din timp se filmeaza intr-un apartament, pot sa spun ca cinematografia este unul din punctele forte ale filmului si propune o frumusete ciudata. Scenariul a fost scris special pentru a se incadra in bugetul limitat pe care il aveau la dispozitie, dar stelele s-au aliniat cum trebuie pentru producatori. Desi se observa unele stangacii, as spune ca debutul regizorial al lui Bradley King este un succes si abia astept sa vad ce poate face cand va avea pe mana un buget decent.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!