luni, 28 septembrie 2015

Mr. Pip (2012)

Gen: Drama

Distributie: Hugh Laurie, Xzannjah Matsi, Healesville Joel, Eka Darville, Kerry Fox

Regizor: Andrew Adamson [a mai regizat: Cirque du soleil: Worlds Away(2012), The Chronicles of Narnia: Prince Caspian(2008), The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe(2005), Shrek 2(2004), Shrek(2001)]

Premii: 
- Cinematographer of the Year (John Toon), Australian Cinematographers Society, 2014
- Best Actor (Hugh Laurie), New Zealand Film and TV Awards, 2013
- Best Score, New Zealand Film and TV Awards, 2013
- Best Costume Design, New Zealand Film and TV Awards, 2013
- Best Actress (Xzannjah Matsi), New Zealand Film and TV Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.45

Atunci cand razboiul izbucneste in provincia Bougainville din Papua Noua Guinee, o tanara este transformata de romanul "Great Expectations", al lui Charles Dickens, care este citit la scoala de singurul barbat alb din sat.

Acest film a beneficiat de un scenaiu foarte bun si de o poveste convingatoare. La prima vedere, intriga poate parea plictisitoare, dar dialogurile sunt atat de bune incat suspansul este omniprezent. Cinematografia  este superba si atmosfera din locul si timpul in care se desfasoara actiunea razbat cu succe dincolo de ecran.

De obicei, evit filmele ale caror protagonisti sunt actori consacrati in seriale de televiziune. De cele mai multe ori acestia nu reusesc sa se desprinda de rolurile care i-au facut celebri si nu sunt credibili in alte ipostaze. Din fericire, Hugh Laurie se abate cu succes de la aceasta regula si reuseste un rol foarte bun, desi personajul sau este total diferit de mult mai celebrul Dr. House. O prestatie la fel de buna reuseste si mai putin cunoscuta actrita Xzannjah Matsi, care mi-a oferit cea mai sensibila interpretare pe acre am vazut-o in ultima vreme.

Pe scurt, acest film este mancare pentru minte. Va poate face sa radeti si sa plangeti in aceeasi masura si va va soca, atat in sensul bun cat si cel rau al cuvantului. Este o poveste trista despre doua parti ale umanitatii, despre iubire si ura. In plus, m-a facut sa vreau sa citesc si cartea la crae se face referire in acest film. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!