duminică, 13 septembrie 2015

Child 44 (2015)

Gen: Thriller

Distributie: Tom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapace, Xavier Atkins, MArk Lewis Jones

Regizor: Daniel Espinosa [a mai regizat: Safe House(2012), Uden for kaerligheden(2007), Babylonsjukan(2004)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 2.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 41/100

Un membru al militiei cazut in dizgratie investigheaza o serie de crime infantile in timpul Uniunii Sovietice staliniste.

Intr-adevar u film foarte interesant. Povestea este relativ originala, este inspirata din romanul cu acelasi nume al lui Rob Smith, la randul sau inspirat din viata criminalului Andrei Chikatilo, iar faptul ca actiunea se desfasoara in Rusia intr-o epoca  a persecutiei o face chiar mai interesanta. Trebuie sa treceti cu vederea engleza vorbita cu accent rusesc si sa va concentrati pe poveste care este foarte puternica si sensibila. Acest film nu va va oferi explozii, urmariri de masini sau efecte vizuale. Tot ce are de oferit sunt emotii.

Distributia este foarte buna si acest lucru are ca rezultat o serie de interpretari credibile. Primul remarcat este si protagonistul, Tom Hardy, care a facut poate cel mai solicitant rol al sau de pana acum si la dus la capat foarte bine. Hardy este un actor foarte la moda si nu imi vine un minte un film prost facut de el. Noomi Rapace are si ea o prestatie sensibila iesita din comun. In general, dupa ce reusesti sa ignori accentele rusesti mai mult sau mai putin reusite, interpretarea devine unul din punctele foarte ale filmului, de la protagonist pana la rolurile minore.

Filmul are o mica criza de identitate si se hotaraste greu daca este un thriller despre un criminal in serie sau o creatie anti-propaganda sovietica si parca nici una din cele doua optiuni nu este dusa la capat cu brio. Senzatia este ca unele scene nu au fost editate si plasate in ordinea corespunzatoare. Dupa ce s-au incheiat filmarile, la prima editare filmul avea 5 ore si jumatate. Acest film a fost interzis in Rusia dupa imediat dupa ce primise licenta, iar asta e in sine un motiv suficient pentru a-l vedea. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!