luni, 14 septembrie 2015

Mother of George (2013)

Gen: Drama

Distributie: Danai Gurira, Isaach De Bankole, Anthony Okungbowa, Bukky Ajayi, Yaya DaCosta

Regizor: Andrew Dosunmu [a mai regizat: Restless City(2011), Hot Irons(1999)]

Buget: 750.000 $
Incasari: 1.000.000 $

Filmul a castigat 8 premii, printre care:
- Best World Cinema, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2013
- Outstanding Actress, Motion Picture (Danai Gurira), Black Reel Awards, 2014
- Best Cinematography, Chlotrudis Awards, 2014
- Best Feature Film - Fiction, FEST New Directors / New Films Festival, 2014
- Cinematography Award - Dramatic, Sundance Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 77/100

Adenike si Ayodele, un cuplu nigerian care traieste in Brooklyn, au probleme sa faca un copil - o problema importanta in cultura lor si care o impinge pe Adenike sa ia o decizia socanta care care ii poate salva sau distruge familia.

FIlmul este interesant din doua puncte de vedere. Primul este acela ca ne prezinta o cultura pe care, eu cel putin, nu o cunosteam mai deloc. Al doilea lucru interesant este povestea, care dupa o perioada mare de banalitate ne loveste cu o intorsatura socanta, moment din care suspansul tine pana la final. Este un film sensibil despre prejudecata, despre unele traditii nedrepte, despre bariere depasite si despre limitele fiintei umane.

Distributia bineinteles ca nu imi spune nimic. Este primul film nigerian pe care il vad, dar protagonista, Danai Gurira, are o prestatie foarte buna si as vrea sa o mai vad in filme. Mai sunt cateva interpretari notabile si prin rolurile mai mici si unele fete care s-ar potrivi pe la Hollywood.

Toate personajele importante sunt pe rand si bune si rele si este foarte greu sa empatizezi cu unul dintre ele. Filmul ofera si mici detalii absente sau insesizabile in productii mai cu pretentii. Lucruri marunte la care de obicei nu suntem atenti, dar aici le observam in toata splendoarea. As spune ca cinematografia este principalul atu al filmului si merita vazut fie si numai pentru acest lucru.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!