marți, 8 septembrie 2015

Slow West (2015)

Gen: Western

Distributie: Kodi Smit-McPhee,  Michael Fassbender, Ben Mendelsohn, Aorere Paki, Hayden Frost

Regizor: John Maclean [aflat la primul lungmetraj]

Incasari: 1.000.000 $ (pana acum)

Premii:
- Grand Jury Prize, Sundance Film Festival, 2015
- Audience Award, Transatlantyk International Film Festival - Poznan, 2015

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 72/100

Un tanar scotian strabate America in cautarea femeii iubite, atragand atentia unui proscris care isi ofera serviciile de ghid.

Imi era dor de un western. Din pacate, acesta nu mai este un gen la moda, astfel ca nu mai vedem prea multe filme moderne cu Vestul Salbatic. Nici acesta nu va deveni un clasic, dar este suficient de bun sa umple cel putin temporar acest gol. Exact cum ni se spune chiar din titlu, povestea nu se deruleaza in cel mai alert ritm. Nu cred ca am vazut un cal mergand nici macar la trap pe toata durata filmului. Accentul nu este pus pe scenele de lupta ci pe o poveste de dragoste inedita si originala.

Distributia este in regula. nu cred ca mai sunt actori in zilele noastre carora westernul sa li se potriveasca precum o manusa, dar cei care au luat parte la acest proiect s-au descurcat cel putin decent. Kodi Smit-McPhee interpreteaza un pampalau ca in mai toate filmele sale si probabil si ca in viata reala. Fassbender este suficient de dur pentru a fi credibil, iar personajele negative sunt si ele interpretate foarte bine.

Filmul incearca sa fie si profund si sa ne invete despre conditia umana, despre urmarirea visurilor, dar aceste teme nu sunt aprofundate suficient de mult ca sa te puna cu adevarat pe ganduri. Este putin ciudat ca un western sa fie filmat in Noua Zeelanda, dar peisajele s-au potrivit si daca nu stii acest detaliu nu iti dai seama ca actiunea nu se desfasoara in America.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!