marți, 15 septembrie 2015

Jayne Mansfield's Car (2012)

Gen: Drama

Distributie: Tippi Hedren, Kevin Bacon, Ray Stevenson, Robert Duvall, John Hurt

Regizor: Billy Bob Thornton [a mai regizat: The King of Luck(2011), Daddy and Them(2001), All the Pretty Horses(2000), Sling Blade(1996)]

Incasari: 200.000 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 48/100

Alabama, 1969: moartea unei sotii si mame instrainate aduce impreuna doua familii foarte diferite. Cicatricile trecutului ascund diferente care ii vor destrama sau vor scoate la iveala adevararuri ce pot duce la aliante neasteptate?

Este un film despre familii destramate, despre traumele razboiului si despre iubire. Nu este cel mai palpitant film dar ofera doze de umor, sensibilitate si ciudatenie. Este invelit intr-un aer batranesc care nu ii face neaparat bine, dar per total, lucrurile bune sunt mai numeroase decat nereusitele si filmul reuseste sa fie agreabil.

Distributia si interpretarea sunt marele si singurul avantaj al acestui film. Robert Duvall este magistral. Nu vreau sa cobesc, dar probabil acesta a fost cantecul sau de lebada. El a fost inconjurat de o multime de alti actori experimentati care au avut prestatii excelente si dintre care i-as remarca pe Kevin Bacon si pe Billy Bob Thornton. Interesant este ca in distributie apare si Tipii Hendren, desi toate scenele ei au ajuns sa fie taiate la montaj.

Desi nu aveam mari asteptari de la acest film, despre care nu stiam mare lucru si nu vazusem nici macar un trailer, m-a prin destul de repede si nu am simtit cum au trecut cele doua ore. Personajele sunt dezvoltate cum trebuie si ajungi sa ai impresia ca le cunosti foarte bine. Nu este un blockbuster, nu propune o drama isterica, dar ofera dialoguri foarte bine scrise si este aproape lipsit de clisee. Filmul a fost dedicat lui Rick Dial, care a decedat in 2011.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!