luni, 22 septembrie 2014

The ABCs of Death (2012)

Gen: Horror

Distributie: Ingrid Bolso Berdal, Ivan Gonzalez, Kyra Zagorsky, Neil Maskell, Michael Smiley

Regizor: Kaare Andrews [a mai regizat: Altitude(2010), Cabin Fever: Patient Zero(2014)]

Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 5.10
Metascore: 43/100

O antologie cu 26 de capitole care portretizeaza ciudateniile mortii si frumusetea ei brutala.

Producatorii acestui film au ales 26 de regizori si le-a dat fiecaruia cate o litera din alfabet. Ei au ales cate un cuvant care incepe cu aceasta litera si au facut cate un scurt metraj despre moarte care sa aiba legatura cu respectivul cuvant. Ideea este foarte originala si merita apreciata. Mai departe, insa, alegerea regizorilor nu stiu dupa ce criterii a fost facuta, dar rezultatul a fost un fiasco. Unele filmulete sunt niste scurt metraje horror foarte reusite, cateva sunt amuzante dar marea majoritate sunt doar scarboase si ciudate. In acest sens, mentionez ca cele de origine japoneza au castigat detasat, fiind de-a dreptul bolnave.

Nu are rost sa mentionez pe cineva din distributie sau vreun regizor anume, pentru ca desi cateva nume sunt cunoscute, rolurile sunt infime si nu poate fi vorba aici de vreo interpretare notabila. Cei mai multi sunt si ei la fel de ciudati ca filmele in care apar.

Ma asteptam ca acest film sa fie o competitie intre acesti regizori pentru cel mai bun segment horror, dsar cometitia a fost mai degraba pentru cel mai absurd, scandalos, ultra-violent, hipersexual sau toate astea combinate. Maxim 10 din cele 26 de filme sunt ok, dar nu o sa mentionez literele pentru a nu strica surpriza. Tot ce pot sa spun este ca, se vede mana unor regizori experimentati cum ar fi: Marcel Sarmiento, Andrew Traucki, Thomas Malling, Lee Hardcastle, Ben Wheatley, Kaare Andrews, Jon Schnepp sau Jason Eisener.

Trailer:




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!