joi, 4 septembrie 2014

Divergent (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Ashley Judd, Jai Courtney

Regizor: Neil Burger [a mai regizat: The Asset(2012), Limitless(2011), The Lucky Ones(2008), The Illusionist(2006), Interview with the Assassin(2002)]

Buget: 85.000.000 $
Incasari: 442.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 48/100

INtr-o lume apocaliptica in care oamenii sunt impartiti in caste in functie de virtutile fiecaruia, o tana descopera ca nu se incadreaza nicaieri. Cand afla de un complot menit sa rastoarne guvernul si asa fragil si pe  ea in acelasi timp, trebuie sa lute entru a impiedica sfarsitul definitiv al pacii.

Acest film este o combinatie ciudata si interesanta intre The Hunger Games  si  Harry Potter. Nu originalitatea este, deci, punctul forte al acestui film, pentru ca filme cu viitor sumbru in care oamenii sunt lobotomizati am mai vazut. De fapt, nu as putea sa spun cu exactitate care este punctul forte al acestui film, pentru ca nu pot sa zic ca a rupt norma la vreun capitol, dar, in acelasi timp, te tine lipit de scaun in fata televizorului mai bine de doua ore.

Distributia are atat nume importante, in rluri mai mici, dar si tineri aspiranti la titlul de "star de cinema". Deopotriva se descurca bine, fara a impresiona in mod deosebit. Au oferit personajelor lor suficienta credibilitate, dar nu va va emotiona in mod deosebit vreo interpretare si nici nu cred ca vom vedea vreun Oscar pentru vreun rol din acest film.

Incep sa cred ca filmele din ziua de azi sunt ca telefoanele mobile. inainte erau atat de multe, diferite si colorate, iar acum nu mai vedem nici unul nou in intregime si avem parte doar de produse vechi cu niste extra-optiuni. Filmul anunta si un sequel, dar ma indoiesc ca va iesi ceva bun din asta. Odata merge un asemenea film, cu bucati de puzzle din alte productii, potrivite in alt mod, dar a doua oara nu cred ca cineva va mai tolera lipsa de creativitate, scenariul mediocru sau interpretarea rudimentara.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!