marți, 9 septembrie 2014

Argo (2012)

Gen: Drama

Distributie: Ben Affleck, Bryan Cranston, John  Goodman, Alan Arkin, Victor Garber

Regizor: Ben Affleck [a mai regizat: The Town(2010), Gone Baby Gone(2007)]

Buget: 44.500.000 $
Incasari: 427.000.000 $

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 86/100

Deghizandu-se in producator de filme, un agent CIA declanseaza o operatiune periculoasa de salvare a sase cetateni americani captivi in Teheran, in timpul crizei cu ostateci din Iran, in anul 1980.

Povestea ar fi fost una foarte buna, indiferent cine ar fi nascocit-o. Acest film este ecranizarea unei povesti reale, ceea ce face filmul si mai impresionant. Faptul ca astfel de lucruri se intampla in realitate, te face sa crezi ca poate si alte lucruri incredibile vazute prin filmele cu  politisti, spioni si conspiratii se pot intampla. Si detaliile cinematografice sunt in regula, lucru de apreciat avand in vedere ca Ben Affleck este, la baza, actor si nu regizor. Desi nu foarte experimnetat, toate filmele lui de pana acum au fost filme bune si foarte bune.

Distributia este un solida, cu actori experimentati care au oferit credibilitate personajelor. IN afara de prestatia lui Affleck, care a fost un fel de "one man show" la acest proiect, l-as remarca si pe Alan Arkin care, desi a avut un rol secundar, a avut o prestatie excelenta. Nu degeaba a fost primul actor caruia i s-a oferit un rol.

Dupa putin studiu, am aflat ca realitatea a fost totusi putin alterata. Rolul Canadei in aceasta operatiune a fost mult mai important decat lasa acest film sa se inteleaga si CIA-ul a fost mai degraba un "junior partner", dar fiind o productie Hollywoodiana intelegem aceste omisiuni. Chiar si asa, filmul este unul plin de suspans, care nu trebuie ratat.

La capitolul curiozitati, vreau sa va mai impartasesc ca studioul d productie fals care a fost creat pentru a duce la bun sfarsit operatiunea in realitate a fost atat de credibil, incat in saptamanile de dupa salvare s-au primit e adresa acestuia 27 de scenarii, unul chiar de la Steven Spielberg. O coincidenta ciudata este ca avionul cu care au plecat cei implicati din Teheran in 1980 avea numele de cod "Aargau", numit astfel dupa un district din Elvetia.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!