marți, 29 iunie 2021

The Clink of Ice (2010)

Titlu oricinal: Le bruit des glaçons

Gen: Comedie, Drama

Distributie: Jean Dujardin, Albert Dupontel, Anne Alvaro, Myriam Boyer, Christa Théret

Regizor: Bertrand Blier [a mai regizat: Heavy Duty(2019), How Much Do You Love Me?(2005), Les côtelettes(2003), Actors(2000), My Man(1996)]

Buget: 7.000.000 $
Incasari: 5.577.226 $

Premii:
- Best Supporting Actress (Meilleure actrice dans un second rôle) (Anne Alvaro), César Awards, Franta 2011
- Label Europa Cinemas, Venice Film Festival, 2010
-
Best Screenplay (Scénario), Étoiles d'Or, Franta 2011

Nota Gealapa: 6.70

Un scriitor alcoolic este "vizitat" de o încarnare a cancerului său.

Indiferent ce s-ar spune despre acest film, in nici un caz nu poate fi acuzat de lipsa de originalitate. Eu unul nu am mai intalnit acest mod de abordare si recunosc ca m-a fascinat. Filmul este in egala masura si o drama si o comedie, dar nu este unul din acele filme care sufera de o criza de identitate. in acest caz aceasta abordare functioneaza perfect, pentru ca de multe ori umorul este una din armele cu ajutorul carora oamenii depasesc suferinte inimaginabile. Scenariul este si el destul de bunicel, oferind multe metafore si lectii ascunse. Nu este cel mai dinamic film, dar are momentele lui si creeaza chiar o oarecare doza de suspans.

Distributia este excelenta, avand in componenta nume importante ale cinematografiei franceze, despre care nu pot sa spun ca au stralucit si nici ca m-au emotionat, dar am avut senzatia ca s-au avhitat cu brio de sarcini si au colaborat bine impreuna. Albert Dupontel si Myriam Boyer cred ca au avut in fata una dintre cele mai mari provocari ale carierei. Nu in fiecare zi trebuie sa joci...un cancer...la propriu. CRed ca s-au descurcat binisor cu aceste roluri ciudate, ba chiar cred ca au furat putin din lumina reflectoarelor menita pentru protagonisti.

Chiar daca ine intentionat pe ansamlu si transmitand mesaje pozitive, filmul are momentele lui greu de digerat, care pune spectatorul intr-o cumpana morala. Este cu siguranta un film neconventional, iesit din mainile unui regizor oisnuit cu astfel de proiecte iesite din comun. Nu este memorail, dar ma ucur ca am avut ocazia sa il vad si il recomand cu incredere, fie si numai pentru faptul ca originalitatea este atat de rara in filmele de astazi.Eu l-am descoperit din intamplare, dar cred ca acest film ar fi meritat mai multa atentie decat a avut parte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!