joi, 3 iunie 2021

Hidden in the Woods (2012)

Titlu original: En las Afueras de la Ciudad

Gen: Actiune, Drama, Horror

Distributie: Siboney Lo, Carolina Retamal, Josefa Mora, Daniel Antivilo, Carmen Paz

Regizor: Patricio Valladares [a mai regizat: Embryo(2020), Nightworld: Door of Hell(2017), Vlad's Legacy(2016), Downhill(2016), Toro Lovo: Bloodthirsty(2015)]

Buget: 90.000 $

Premii:
- Mejor Pelicula Latinoamericana - Best Movie, Buenos Aires Rojo Sangre, 2012

Nota Gealapa: 3.75 

După ce tatăl lor abuziv este închis, două surori crescute într-o zonă îndepărtată din Chile, descoperă că trebuie să dea socoteală unchiului lor, un dealer de droguri care își dorește produsul lipsă înapoi.

In urma cu nu foarte mult timp, am vazut un film cu acelasi nume, care a fost un remake dupa acesta si a fost un dezastru. Nici filmul de fata nu este cu mult mai breaz, dar chiar si la cel mai jos nivel cum ne regesim, se confirma regula ca originalul este mai bun decat remakeurile ulterioare. Ma intristeaza faptul ca avem in fata un fim inspirat din fapte reale, care prezinta un caz socant, cu un puternic impact emotional si plin de potential pentru un film care sa te tine cu sufletul la gura. Din pacate povestii nu i se face cinste cum trebuie nici macar pe aproape, iar filmul in afara de cateva scene socante ele in sine nu ofera mare lucru. Mult sange, sex nuditate si violenta dar toate superficiale.

Este doar al doilea film chilian pe care il vad, dar sper din suflet ca nu asta este nievlul actorilor din Chile. Vreau sa cred ca bugetul redus a impiedicat contractarea unor actori experimentati si/sau talentati si s-au luat niste voluntari dorinici de afirmare. majoritatea interpretarilor insa sunt foarte greu de urmarit, nu pentru ca te emotioneaza ci pentru ca sunt atat de proaste ca ti se face rusine unoeri. Excista doi-trei actori care au artat cat de cat natural in pielea personajelor lor, dar majoritatea au contribuit din plin la distrugerea totala a filmului.

Stilul narativ este confuz uneori si cred ca este primul film pe care il vad in care absolut toate personajele masculine sunt absolut repulsive si asta fara sa fie un un film feminist. La aceasta recenzie nu ma astept sa intampin prea multe obiectii, pentru ca nu sunt foarte multi oameni care stiu de acest film. As indrazni sa il recomand, chiar daca este sub orice critica, pentru simplul motiv ca este inspirat din fapte reale si ne arata cam cum arata Vasluiul din Chile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!