joi, 17 iunie 2021

Crimson Rivers 2: Angels of the Apocalypse (2004)

Titlu original: Les rivières pourpres 2 - Les anges de l'apocalypse

Gen: Actiune, Crima

Distributie: Jean Reno, Benoît Magimel, Christopher Lee, Camille Natta, Johnny Hallyday

Regizor: Olivier Dahan [a mai regizat: Simone-The Journey of the Century(2021), Grace of Monaco(2014), The Dream Team(2012), Mozart L'Opéra Rock(2010), My Own Love Song(2010)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 40.152.148 $

Nota Gealapa: 6.40

Pierre Niemans se confruntă chiar cu amenințarea apocalipsei în timp ce investighează o serie de crime rituale.

Seria Crimson Rivers este un fel de Da Vinci Code in limba franceza. Vorbim de politisti si oameni destiinta care incearca sa impiedice apocalipse provocate de oameni politici si clerici care o iau razna. Daca primul film al seriei a fost excelent, poate chiar peste omologul sau de la Hollywood, acest al doilea film nu mai are acelasi impact. Isi pierde elementul surpriza si unele detalii ale povestii sunt destul de subrede. A avut totusi un buget functional, ceea ce inseamna ca ne ofera in continuare scene de actiune si efecte vizuale reusite, aspecte care il fac sa ramana agreabil si palpitant. Putin mai mult context, astfel incat sa intelegem mai bine de ce se intampla ce se intampla ar fi ajutat mult.

Distributia ne ofera in rolurile principale aceleasi nume ca si in primul film al seriei si anume Jean Reno si Benoît Magimel, care de aceasta data lucreaza mai mult impreuna si nu pot sa zic ca au avut cine stie ce chimie. Au incercat abordarea americana care alatura doua tipuri opuse de politisti, doar ca de aceasta data nu mi-a fost clar cine ar fi trbuit sa fie cel amuzant si nonconformist si cine ar fi trebuit sa fie cel serios si scrupulos. Interpretarile lor au fost bunicele, dar mi se pare ca ambii au imprumutat si folosit in prestatia lor caracteristici din personajul colegfului, fapt ce creeaza putina confuzie cand si cand. Prestatii bunicele am vazut si in rolurile secundare si chiar m-am bucurat de cateva personaje negative bine facute, care reusesc sa iti dea fiori.

Asa cum aminteam, primul film al seriei a fost mai bun, in primul rand pentru ca a avut mai multe elemente care au creat suspans. Aici actiunea incepe brusc si este in prim-plan, ceea ce limiteaza putin dezvoltarea povestii, dar vorbim totusi de un thriller misterios cu unele scene care se ridica la nivelul tehnic din Spiderman de exemplu. Nu va asteptati la un thriller de top, dar pentru o seara oarecare de film poate functiona, mai ales ca nu este foarte lung. Nu cred ca va exista si un al treilea film al seriei, dar daca la un moment dat va aparea, avand in vedere nivelul decent la care a ramas seria, cred ca as fi interesat il vad.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!