luni, 7 iunie 2021

L'ennemi intime (2007)

Gen: Razboi, Istoric, Drama

Distributie: Benoît Magimel, Albert Dupontel, Aurélien Recoing, Marc Barbé, Eric Savin

Regizor: Florent-Emilio Siri [a mai regizat: French Cuisine(2015), My Way(2012), Hostage(2005), The Nest(2002), A Minute of Silence(1998)]

Buget: 9.800.000 $
Incasari: 3.908.035 $

Premii:
- Best Original Music - International Competition, CinEuphoria Awards, 2010
- Freedom of Expression - Honorary Award, CinEuphoria Awards, 2010

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 61/100

Povestea unui pluton francez in timpul razboiului de independenta algerian.

Acest film spala in buna masura rusinea ultimelor filme frantuzesti pe acre le-am vazut. Este un film bun, brutal, care nu se sfieste sa fie realist chiar daca asta inseamna pe alocuri sa puna chiar Franta intr-o lumina proasta. Nu are spectaculozitatea filmelor de razboi americane, dar are propria carisma si chiar daca contextul ne este prezentat doar sumar, suspansul si adrenalina exista. Cat despre intriga, razboiul de indepententa algerian nu era pe lista mea de lucruri istorice de care sunt disperat sa aflu, dar de fiecare data este interesant cand o tara se amesteca in treburile interne ale alteia.

Distributia este si ea una respectabila. ma bucur sa il vad pe Albert Dupontel si intr-unul din rolurile sale serioasa. in ultima vreme l-am vazut in pielea a tot felul de clovni iritanti. Interpretarile sunt majoritatea solide si nu prea am gasit reprosuri mari pe care sa le pot face. Dupontel si Magimel au avut o chimie buna si a fost o placere sa ii vad colaborand si sa le urmaresc personajele interactionand. Nici actorii din rolurile secundare nu s-au descurcat rau, dar aici am mai vazut cateva exagerari pe ici pe colo.

Povestea este vie si interesanta si in cea mai mare parte putem considera ca avem in fata un film bun, dar departe de a fi perfect. In afara de lipsa contextului de care aminteam mai devreme, am observat de asemenea ca actiunea curge intr-un mod foarte conventional si cand spun asta ma refer la faptul ca au fost folosite majoritatea stereotipurilor despre razboi. Acestea sunt comensate insa si de scene fascinante, care fac ca acest film sa fie demn de atentie si sa vi-l recomand daca aveti chef de o productie europeana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!