vineri, 4 iunie 2021

Atomic Eden (2015)

Gen: Actiune, Aventura, Thriller

Distributie: Fred Williamson, Mike Möller, Hazuki Kato, Everett Ray Aponte, Lorenzo Lamas

Regizor: Nico Sentner [a mai regizat: Dark Legacy(2005)]

Buget: 2.500.000 $

Nota Gealapa: 2.85

Prinși în interiorul unui vechi complex minier, undeva în ruinele Cernobilului, un grup de mercenari internaționali trebuie să isi unească fortele pentru a lupta cu o armată de oameni nebuni.

Senzatia pe care mi-o da acest film este ca la un azil de batrani s-a infintat un club de film si cineva s-a decis sa le indeplineasca acestor pensionari o ultima dorinta si anume  aceea de a juca intr-un film de actiune. Proportiile deastrului sunt aproape imposibil de explicat. Avem in fata un film atat de prost ca nici macar amuzant nu mai este. Am plecat de la premiza ca am in fata un film mediocru, dasr s-a dovedit ca si acest nivel al asteptarilor a fost prea mare. Mi-am dat seama de asta cand am vazut ca un grup de oameni este inconjurat intr-o cladire si asediat de o mini-armata de cateva sute de oameni, care u aveau doua arme la fel, care culmea si-a consumat munitia prima, ba mai mult, unii nu aveau arme deloc si au fost nevoiti sa atace cu topoare, cutite, bate au tevi de pvc. Mai avem parte de doua-trei efecte jenante si ele si in rest doar lucruri fara sens si un aer de amatorism omniprezent.

Distributia este formata exclusiv din actori anonimi lipsiti aproape in totalitate de talent. Singurul nume familiar este cel al lui Lorenzo Lamas, care nu inseamna experienta si calitate ci este doar un indiciu despre cat de prost urmeza sa fie filmul pe care urmeaza sa il vezi. Cam asta a ajuns acest nume. Problema cea mai mare a grupului care formeaza distributia nu este nici macar lipsa talentului sau a oricarei abilitati actoricesti; principala problema pentru cei mai multi dintre ei este vorbirea limbii engleze. Nu putem vorbi de chimie, de empatie sau de emotii cand protagonistii au probleme de exprimare. Ceva mai mecanic decat interpretarie din acest film va fi greu sa mai intalnesc.

Pana si recuzita se observa ca este veche si cred ca s-a construit o intriga si o poveste in jurul a ceea ce au avut la dispozitie. Din acest motiv avem scene si decoruri care nu s epotrivesc nici cu perioada si nici cu zona in care se desfasoara actiunea. Cred ca pur si simplu au fost nevoiti sa se descurcea cu ce au avut la indemana si au fost nevoiti sa le includa. De asta vedem arme din toate epocile, mobilier din anii '50 sau prima dinamita din istorie. Finalul a lasat clar loc pentru un sequel care sper din suflet ca nu s-a mai materializat si cineva a ingropat acest proiect undeva adanc sa nu il mai gaseasca imeni, niciodata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!