miercuri, 2 iunie 2021

All Hallows' Eve (2013)

Gen: Horror, Thriller

Distributie: Katie Maguire, Catherine A. Callahan, Marie Maser, Kayla Lian, Mike Giannelli

Regizor: Damien Leone [a mai regizat: Terrifier(2016), Frankenstein vs. the Mummy(2015)]

Buget: 500.000 $

Nota Gealapa: 5.60

O dadaca găsește o casetă VHS pe care sunt inregistrate diferite crime sinistre facute de un clovn psihotic.

Cand o poveste slaba mai este si pusa in scena intr-un mod stangaci, atunci rezultatul este de cele mai multe ori un dezastru total. Acest film este salvat cat de cat de o amana de scene grafice si cateva sperieturi reusite. In rest, logica lipseste cu desavarsire, chiar mai mult decat este de asteptat intr-un film horror. Nu exista nici o explicatie pentru ce se intampla si nici o concluzie sau urmari clare. Clovnii au fost mereu personaje negative populare in astfel de filme, dar de aceasta data nu pot sa zic ca s-a creat un erou negativ care a ma faca sa adorm mai greu. Nici macar cliseele clasice, care functioneaza de fiecare data nu au fost utilizate corespunzator.

De obicei, cand un film este atat de haotic si are u scenariu atat de slab, am tendinta de a le cauta alibiuri actorilor, dar de aceasta data trebuie sa spun ca interpretarile acestora sunt poate cea mai mare problema a acestui film. Nu ma asteptam ca cineva sa primeasca vreun Oscar pentru prestatia sa de aici, dar ar fi fost placut ca interpretarile sa fie macar decente si nu atat de mecanice si nesigure. De la primul pana la ultimul actor, adult sau copil si de la prima pana la ultima replica, parca am asistat la debutul pe scena al unor oameni nu foarte talentati si exagerat de emotivi. Sunt convins ca daca antagonistul ar fi avut si el replici si acestea ar fi fost transmise in aceeasi nota.

Asemanarea cu V/H/S este evidenta inca de la inceput. M-am intrebatmult timp daca aceasta este intamplatoare sau intentionata si am ajuns la concluzi ca este voita, numai ca povestile individuale prezentate aici nu sunt gandite prea bine, iar faptul ca personajul negativ depaseste nivelul de inregistrare pe o caseta mai mult incurca decat sa ajute filmul. Cred ca filmul puncteaza la departamentul gore si de fiecare data cand apare clovnul ala, atmosfera se schimba si este destul de infioratoare, dar cam atat. Chiar daca mie personal nu mi-a placut, pot intelege de ce cineva l-ar indragi, dar eu unul nu vi-l recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!