luni, 28 iunie 2021

Miami Bici (2020)

Gen: Comedie

Distributie: Matei Dima, Codin Maticiuc, Letitia Vladescu, Alexandru Baraboi, Alessandra Bianchi

Regizor: Jesús del Cerro [a mai regizat: Attraction to Paris(2021), Hawaii(2017), Mamaia(2013), Ho Ho Ho 2: O loterie de familie(2012), S-a furat mireasa(2012)]

Buget: 1.500.000 $
Incasari: 2.663.916 $

Nota Gealapa: 6.80

Ion și Ilie, doi tineri dintr-un mic oraș întunecat din România merg la Miami în mijlocul iernii, pentru a trăi atât „Visul american”, cât și visul românesc de „a se îmbogăți repede”.

Acest film a creat multa valva aici pe plan local in perioada in care a aparut. Foarte rare au fost parerile echilibrate. Fie a fost laudat in exces ca si cum ar fi vreun film care revolutioneaza cinematografia romaneasca, fie criticat in exces pentru ca asa suntem noi vesnic nemultumit si ne plangem mereu ca filmele noastre sunt prea triste si cand apare unul mai relaxat ca acesta brusc simtim lipsa artei si nu ne place superficialitatea, desi ingurgitam fara nici o problema de o viata superficialitate cu stampila Hollywoodului. Adevarul este ca avem Miami Bici este un film bunicel. Pentru un roman impactul va fi altul si ni se va parea mult mai bun decat unui strain care il vede, pentru ca multe dintre glume si jocurile de cuvinte sunt doar pe intelesul romanilor. Este departe de a fi o capodopera totusi, deci nu e justificata nici lauda efectiva. Sunt multe glume bune care m-au facut sa rad, dar exista si destule momente cringe.

Problema principala a filmului este actoria zic eu si aceasta vine odata din faptul ca pe de-o parte Codin Maticiuc desi merita laudat pentru ca s-a inhatamat la munca pe care o presupune producerea unui film, a avut o atitudine pe care o aveau in copilarie copiii slabi la fotbal dar care aveau minge, in sensul in care a decis ca pe banii lui trebuie sa joace el, care nu este profesionist si se vede, iar pe de alta parte Matei Dima ne arata ca nu conteaza cate sketchuri faci pe youtube, acestea nu te califica neaparat pentru un film. Cand cei doi protagonisti ai tai au probleme cu interpretarea, acest aspect este destul de greu de compensat si  nu cred ca cei din rolurile secundare au reusit, mai ales ca nici acestia, cu mici exceptii nu au oferit prestatii foarte credibile.

Nu am o problema cu cinematografia  chiar daca pot sa inteleg punctul de vedere ca filmul pare mai degraba un sketch mai lung. De asemenea, povestea simpla este un lucru comun in astfel de comedii si nu cred ca este cazul sa fim critici in exces doar pentru ca e un film romanesc. Este de apreciat totusi ca este o intriga iesita din comun pentru filmele romanesti, al caror univers de obicei nu depaseste granitele. Da, destule momente cringe, dar si multe glume reusite, chiar daca multe destul de usurele si la prima mana. Nu simt nevoia sa il revad si nici sa il adaug la colectia personala, dar m-a distrat si nu am o problema sa il recomand, pentru ca sunt convins de potentialul sau de a-i distra si pe altii. Cred ca a primit prea mult hate inutil, iar multi dintre cei care l-au criticat in gura mare, ascund secretul de a fi ras si de a se fi simtit bine vazandu-l.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!