joi, 24 iunie 2021

Beneath (2007)

Gen: Thriller, Horror

Distributie: Nora Zahenter, Brenna O'Brien, Carly Pope, Don S. Davis, Beatrice Zeilinger

Regizor: Dagen Merrill [a mai regizat: Atomica(2017), Finding Harmony(2014), Murder in the Dark(2013), Broken Hill(2009)]

Nota Gealapa: 6.25

Christy se întoarce în orașul natal dupa multi ani de la un accident de mașină care i-a desfigurat sora mai mare. Bântuită de accidentul în care chiar ea a fost șofer, află că cele mai grave coșmaruri ale sale s-au împlinit ... sau sunt pe cale să o facă.

Nu mai vazusem un horror de ceva vreme si sperams a nu fiu dezamagit prea tare, pentru ca filmele de acest gen care sa fie bune sunt destul de rare si acesta nu este unul chiar idin prima linie. Din fericire, chiar daca nu a stralucit, Beneath si-a facut treaba cu brio in cea mai mare parte si mi-a astamparat pentru moment setea. Nu este pre aoriginal si devine previzibil destul de repede pentru ca urmeaza cai batatorite demult. Ba chiar are si multe omente in acre este confuz, iar scenariul nu reuseste sa explice lucruri esentiale, dar are si cateva lucruri pozitive foarte importante. In primul rand, reuseste sa creeze o atmosfera sumbra care iti da fiori din cand in cand si chiar daca nu m-am speriat mai deloc, pot sa zic sa ca "monstrul" din film arata binisorsi mi-a fost mentiunut interesul pana la final.

Distributia nu are in componenta nici un actor cu adevarat important care sa dea filmului greutate sau putina credibilitate, atata cat poate avea un asemenea film. In schimb, parca au fost alesi actori necunoscuti care sa semene cu unii mai celebri, pentru ca se intampla asta in cazul catorva dintre ei. Din pacate, cred ca ar fi trebuit sa conteze mai mult abilitatile lor, in loc sa se puna accentul pe felul in care arata, pentru ca per total prestatiile acestora lasa de dorit. Interpretarile sunt fara exceptie pline de clisee si cred ca au ratat chiar si alegerea copilului actor; in ultima vreme am vazut copii foarte talentati, dar aici alegerea a fost una mediocra.

Efectele vizuale sunt putine si destul de simple, dar arata binisor si au efectul scontat. Muzica aleasa nu este nici prea prea, nici foarte foarte, iar cinematografia este destul de reusita. Luand in considerare toate bunele si toate relele, rezultatul este un film horror decent, dar care nu va provoca cosmaruri decat celor exagerat de slabi de inger. Nu este un film pe acre sa il recomand in mod deosebit, dar daca dati peste el din intamplare pe la televizor, nu este cazul sa schimbati canalul grabiti si puteti sa ii acordati o sansa, pentru ca nu va va plictisi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!