vineri, 11 iunie 2021

Call Me: The Rise and Fall of Heidi Fleiss (2004)

Gen: Drama

Distributie: Jamie-Lynn Sigler, Saul Rubinek, Emmanuelle Vaugier, Ian Tracey, Natassia Malthe

Regizor: Charles McDougall [a mai regizat: Ana(2020), Good Behavior(2008), Backyards & Bullets(2007), Surrender, Dorothy(2006), Sunday(2002)]

Nota Gealapa: 6.35

Povestea lui Heidi Fleiss, cunoscută sub numele de „The Hollywood Madam”, care a fost fiica unui proeminent doctor din Los Angeles și a devenit în cele din urmă prostituată pentru o cunoscută matroană din Los Angeles. Ea a preluat operațiunea șefului ei și a ajuns sa câștige în curând 300.000 de dolari pe lună, angajând doar cele mai frumoase și stilate prostituate și oferind servicii exclusiv pentru clienti de top. Operațiunea ei a fost oprită in cele din urma de poliția din Los Angeles în 1993, iar ea a intrat în închisoare pentru neplata impozitului pe venit.

Subiectul este unul foarte interesant, mai ales ca este bazat pe fapte reale si plin de potential pe care filmul il iroseste in cea mai mare parte. Pentru ca vorbim de un film de televiziune, era clar ca mijloacele tehnice si resursele sunt limitate, astfel incat singura sansa a filmului era modul in care scnariul transpune povestea. Din pacate insa, as spune ca vorbim cel putin de un semi-esec. intreg filmul pare facut in graba. cred ca s-a dorit un ritm alert, dar pare o poveste spusa la repezeala care omite o gramada de detalii. nu stiu daca chiar asa se intampla, dar asta este senzatia. Nici macar personajul principal nu este dezvoltat asa cum ar trebui, astfel ca este aproape imposibil de empatizat cu cineva.

Distributia este interesanta. Nu atat de mult datorita actorilor din rolurile importante, care sunt cunoscuti, dar nici unul nu este vreun nume care sa te faca sa vezi un film pentru el, ci pentru aparitiile surpriza din rolurile mici si foarte mici. Sunt actori, regizori si cantareti uriasi care au acceptat sa spuna doua-trei vorbe aici, sau doar sa apara pentru cateva cadre.Pe langa stilul repezit si neatent, as spune ca si interpretarile trag filmul in jos destul de mult. Pur si simplu nu pot sa aleg o prestatie despre care sa spun ca e convingatoare. Toate mi s-au parut mediocre si suficiente, de parca toti si-au spus ca nu este cazul sa se incordeze prea tare pentru un film banal de televiziune.

Sa ai atat sex la dispozitie si sa nu stii cum sa il folosesti pentru a atrage atentia asupra filmului tau, mi se pare o dovada de amatorism. cred ca pe ecrane, sexul este mai degraba despre preludiu, pentru ca daca lumea poate sa umple singura spatiile libere si daca chiar vrea sa vada actul complet sunt atatea siteuri specializate unde pot face asta. jocul seductiei in schimb este mult mai interesant, iar acesta este tratat aici la fel de superficial ca si celelalte aspecte, desi este un element cheie din povestea protagonistei. Cred ca as fi fost mai castigat si macar as fi aflat mai multe urmarind un documentar cu aceasta tema, ceea ce va recomand si voua.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!