marți, 6 februarie 2018

Terminator Salvation (2009)

Gen: SF, Actiune, Aventura

Distributie: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin, Moon Bloodgood, Helena Bonham Carter

Regizor: McG [a mai regizat: The Babysitter(2017), Behind Enemy Lines(2017), 3 Days to Kill(2014), Guilty(2013), Westside(2013)]

Buget: 200.000.000 $
Incasari: 372.000.000 $

Premii:
- Film Music, BMI Film & TV Awards, 2010
- Taurus Award - Best Specialty Stunt, World Stunt Awards, 2010

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 49/100

In 2018, o noua arma misterioasa impotriva masinariilor, jumatate om, jumatate robot, ajunge la John Connor, chiar inaintea unui atac impotriva Skynet, dar nimeni nu stie de partea cui este acesta si daca este de incredere.

Am crezut ca aceasta franciza s-a terminat in 2003, odata cu Judgment Day, mai ales ca acel film a reprezentat un declin brusc, dar Salvation, chiar daca nu este la nivelul primelor filme ale seriei, este mai bun decat predecesorul sau. Astfel, acest brand da semne de revenire. Semnalele sunt bune. povestea este mai cursiva, coloana sonora este excelenta si nici din punct de vedere vizual nu e rau deloc. Este plin de scene de actiune spectaculoase de la inceput pana la sfarsit.

Distributia a fost aleasa foarte bine. Este suficient de "badass" pentru un asemenea film. Christian Bale nu are nici o problema sa fie credibil in pielea unor personaje dure, chiar daca in acest film a avut un inceput mai greu. Sam Worthington incepe si el sa fie un nume solid pentru astfel de roluri. Ambii au prestatii decente si suficient de convingaoare. Actorii din rolurile secundare, unii dintre ei de asemenea nume importante, au avut si ei interpretari bune.

Nu este genul de film care sa va stimuleze imaginatia. Intriga are multe gauri, peticite destul de stangaci. Este insa un film care va va uimi ochii si urechile. Cred ca la data aparitiei a reprezentat noul standard din punct de vedere tehnic. Pricipala problema din punctul meu de vedere, este ca precedentele filme ale seriei au lasat sa se inteleaga ca trimiterea inapoi in timp a unor terminatori a fost un efort supraomenesc, pe cand acest film lasa sa se nteleaga ca pana la urma sa lupti cu o armata de roboti nu este chiar atat de complicat. Este totusi un film futuristic post-apocaliptic foarte bun care ar trebui vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!