sâmbătă, 10 februarie 2018

Terminator: Genisys (2015)

Gen: Actiune, SF, Aventura

Distributie: Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Emilia Clarke, Jai Courtney, J.K. Simmons

Regizor: Alan Taylor [a mai regizat: Thor: The Dark World(2013), The Wonderful Maladys(2010), 1%(2008), Kill the Poor(2003), The Emperor's New Clothes(2001)]

Buget: 155.000.000 $
Incasari: 441.000.000 $

Nota Gealapa: 7
Metascore: 38/100

Dupa ce John Connor, liderul rezistentei, il trimite pe sergentul Kyle Reese inapoi in 1984 pentru a o proteja pe Sarah Connor si pentru a prezerva viitorul, o serie neasteptata de evenimente creeaza o ruptura in fluxul temporal.

Cine scrie astfel de povesti, ar trebui sa le gandeasca bine de la inceut si sa le scrie in ordine cronologica, astfel incat sa nu mai avem trei film care se desfasoara intr-o limita temporala normala, iar apoi sa avem inevitabil filmul "beginning" a carui actiune se desfasoara inaintea celor trei, apoi "apocalypse" care se intampla mai tarziu, apoi "genisys" care are loc inaintea tuturor celor cinci, apoi "embrio" si tot asa, si tot asa. Si acest film a fost destul de greu de urmarit in prima faza si nici la final nu am primit raspuns la toate intrebarile. Pana la urma capata cat de cat sens si ajutat de scene de actiune bune si efecte reusite, sfarseste prin a fi un film de actiune foarte bun.

Distributia este cu bune si cu rele. Pe de-o parte, il revedem pe Arnold Schwarzenegger, cel care a ridicat aceasta franciza si el asigura si drama si umorul din acest film. La polul opus insa, il avem si pe Jai Ccurtney, a carui prestatie m-a iritat pe intreaga durata a filmului. J.K Simmons a fost si el destul de agreabil, atat cat a aparut, dar si acest lucru bun a fost anulat prin disparitia lui Christian Bale, care a facut o treaba mult mai buna in rolul lui John Connor decat Jason Clarke in acest  film.

Ca un rezumat al francizei, pot spune ca primele doua filme sunt preferatele mele. Sunt pe lista mea de cele ami bune filme SF din toate timpurile. Al patrulea si al cincilea sunt si ele decente, dar nu se compara cu primele doua, iar al treilea a fost la un pas sa ingroape intreaga serie. Da, trebuie sa vedeti acest film, fie si numai pentru a incheia o poveste pe care ati inceput-o in copilarie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!