duminică, 11 februarie 2018

Crooked House (2017)

Gen: Mister, Crima, Drama

Distributie: Christina Hendricks, Gillian Anderson, Stefanie Martini, Glenn Close, Max Irons

Regizor: Gilles Paquet-Brenner [a mai regizat: Dark Places(2015), Sarah's Key(2010), Walled In(2009), Gomez & Tavarèz, la suite(2007), UV(2007)]

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 59/100

In una din cele mai bolnave povesti ale Agathei Christie, un fost spion devenit detectiv particular este convins de catre o fosta iubita sa incerce sa il gaseasca pe ucigasul bunicului acesteia inainte ca Scotland Yardul sa descopere secretele intunecate ale familiei sale.

Intotdeauna genul acesta de filme au un farmec aparte, iar acum fiind vorba d eo poveste a Agathei Christie, sperantele mele erau destul de mari. Din pacate, cartea nu a fost transpusa intr-un scenariu la fel de bun, iar filmul da senzatia pe intreaga sa durata ca ceva nu se potriveste. Este imprevizibil panala un punct si are dustul de mult suspans, dar ceva lipseste. A doua jumatate a filmului compenseaza cat de cat pentru inceputul ami greoi si confuz, dar finalul interesant nu este suficient ca sa salveze filmul.

Din punctul meu de vedere, interpretarea este principala problema a filmului. Desi distributia are o sumedenie de nume importante ale cinematografiei britanice, chimia a cam lipsit iar unele interpretari sunt doar ciudate. in afara de Glenn Close, care a facut o treaba foarte buna, restul actorilor au esuat in incercarea lor de a-si adapta prestatiile unui stil de interpretare mai vechi, pe care ei l-au considerat potrivit acestui gen de film. Putina modernitate nu ar fi daunat deloc filmului, chiar daca actiunea se desfasoara in trecut.

Cred ca filmul reuseste doar partial sa transmita atmosfera tipica data de cartile Agathei Christie. Chiar si in aceste conditii, cred ca acest film merita vazut, pentru ca nu este plictisitor, are destule momente bune, iar in zilele noastre astfel de filme se fac din ce in ce mai rar.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!