sâmbătă, 3 februarie 2018

28 Weeks Later (2007)

Gen: Horror, SF

Distributie: Jeremy Renner, Rose Byrne, Robert Carlyle, Harold Perrineau, Catherine McCormack

Regizor: Juan Carlos Fresnadillo [a mai regizat: Prototype(2016), Intruders(2011), Intacto(2001)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 65.000.000 $

Premii:
- Best Horror, Empire Awards, UK 2008
- Eloy de la Iglesia Award, Málaga Spanish Film Festival, 2008

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 78/100

La sase luni dupa izbucnirea epidemiei de rabie din Marea Britanie, armata americana ajuta la asigurarea securitatii unei mici zone din Londra, destinata supravietuitorilor, dar nu totul merge conform planului.

Am asteptat cu destul interes sa vad acest sequel. M-am temut cand am vazut ca a fost americanizat, dar din fericire, nu a cazut in derizoriu. Este in continuare un film foarte bun. Nu este chiar la acelasi nivel cu primul film al seriei, pentru ca dispare si elementul surpriza, dar este un film cu zombie respectabil, cu multe scene bune si foarte sangeros.

Distributia este mai impresionanta de data asta. Aparitia lui Jeremy Renner si a lui Rose Byrne aduc cu siguranta un plus filmului, chiar daca interpretarile lor nu sunt chiar extraordinare. Scenariul este destul de minimalist, asa ca era greu de produs prestatii memorabile, dar cei doi au ridicat cu siguranta nivelul filmului chiar si in aceste conditii.

Cand am vazut ca s-a schimbat regizorul, am crezut ca voi fi dezamagit de acest film, dar chiar daca nu a mai atins acelasi nivel de tensiune, acest film isi depaseste predecesorul cand vine vorba de spectaculozitate. Fresnadillo a inteles viziunea originala si a dezvoltat-o fara sa se lase insa purtat de val. Rezultatul este un film cu un ritm alert, cu destule sperieturi reusite, dar si cu un mesaj politic inteligent. Sper ca la un moment dat sa apara si 28 Months Later. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!