sâmbătă, 17 februarie 2018

Funky Forest: The First Contact (2005)

Titlu original: Naisu no mori: The First Contact

Gen: Comedie

Distributie: Andrew Alfieri, Hideaki Anno, Moyoco Anno, Tadanobu Asano, Maya Banno

Regizor: Katsuhito Ishii [a mai regizat: Harô! Jun'ichi(2014), Smuggler(2011), Scenery(2008), My Darling of the Mountains(2008), Sorasoi(2008)]

Premii:
- Most Innovative Feature Film, Toronto After Dark Film Festival, 2006

Nota Gealapa: 6.85

Un film scandalos, care se invarte in jurul Guitar Brother si a celor doi frati ai sai, dintre care unul caucazian.

Nu stiu la ce m-am uitat timp de doua ore si jumatate. O serie de filme de scurt metraj, cu o oarecare legatura intre ele si din ce in ce mai dubioase pe masura ce filmul avanseaza. Daca ar fi sa aleg un cuvant care sa descrie acest film, acela ar fi "japonez". Are ciudatenia specifica acelei tari, dusa cumva la extrem. Nu am inteles mare lucru, dar mare parte din film te lasa cu gura cascata, pentru ca nu intelegi cum s-a gandit cineva la astfel de scene.

Nu cunosc u prea bine actorii japonezi, dar indraznesc sa spun ca cei din acest film nu fac parte dintre cei mai importanti. Interpretarile lor sunt la fel de ridicole ca si filmul, deci potrivite pentru intregul context. Imi inchipui si ca mare parte din intelesul replicilor lor s-a pierdut la subtitrare. Nu inteleg cum un om care are aspiratii la o cariera in cinematogrfie, se lasa convins sa apara intr-un asemenea film, care oricat de amuzant ar fi, mai degraba ingroapa cariere.

Filmul trece de la umor, la horror, apoi la dragoste, patos si existentialism, iar daca as vrea sa par mai inteligent decat sunt, as spune ca reprezinta un atac la rutina vietii de zi cu zi. Cred insa ca singurul scop al filmul a fost sa socheze audientele si a reusit asta cu brio. Ca sa va lamuresc pe deplin, va spun ca daca cautati pe youtube "Weirdest Video You Will EVER See! Guaranteed", primul rezultat este un clip din acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!