luni, 1 mai 2017

Point Break (2015)

Gen: Sport, Actiune, Crima

Distributie: Edgar Ramírez, Luke Bracey, Ray Winstone, Teresa Palmer, Matias Varela

Regizor: Ericson Core [a mai regizat: Invincible(2006), The Courieri/2.0(2008)]

Buget: 105.000.000 $
Incasari: 134.000.000 $

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 34/100

Un tanar agent FBI se infiltreaza intr-o echipa de atleti extremi pe care ii banuieste ca sunt in spatele unor jafuri.

 Filmul asta nu este decat o readaptare nefericita a filmului cu acelasi nume aparut in 1991. Povestea este aceeasi, actiunea aceeasi, deznodamantul acelasi, practic totul este la fel. IN afara de cateva peisaje superbe si vreo doua trei cascadorii impresionante, filmul nu are nimic nou de oferit. Tot timpul ai senzatia, confirmata de mai multe ori, ca stii exact ce urmeaza sa se intample.

Pana si distributia a foast aleasa, nu stiu daca intentionat sau nu, astfel incat sa semene cu protagonistii filmului dela inceputul anilor '90. Edgar Ramírez si Luke Bracey au cazut intr-o capcana, pentru ca nu prea aveau cum sa iasa bine din acest film. Era clar ca lumea ii va compara cu Patrick Swayze si Keanu Reeves, comparatie pe care nu ai cum sa o castigi, chiar daca ai o interpretare memorabila (ceea ce nu e cazul), pentru ca lumea este subiectiva si prima dragoste nu se uita. Odata ce ti-a placut un film, orice incercare de readaptare va trebui sa depaseasca un zid de scepticism.

Cand vezi un film de actiune nu ai mari asteptari, dar din cand in cand dai peste cate unul care te ia prin suprindere, devine un clasic si iti face placere sa il revezi de cate ori ai ocazia. Point Break din 1991 este un asemenea film. Acesta insa, a ignorat toate regulile care stau la baza unui film de actiune de succes. Sfatul meu este mai degraba sa revedeti filmul original decat pe acesta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!