duminică, 21 mai 2017

Purge (2012)

Titlu original: Puhdistus

Gen: Drama

Distributie: Laura Birn, Liisi Tandefelt, Amanda Pilke, Peter Franzén, Kristjan Sarv

Regizor: Antti Jokinen [a mai regizat: Flowers of Evil(2016), The Midwife(2015), The Resident(2011), Bioterror(1999), Jussi Gaala 1999(1999)]

Buget: 2.400.000 €
Incasari: 2.000.000 €

Premii:
- Best Feature Film, Film by the Sea International Film Festival, 2013
- Best Makeup Design, Jussi Awards, 2013
- Best Actress (Laura Birn), Jussi Awards, 2013
- Best Supporting Actress (Liisi Tandefelt), Jussi Awards, 2013
- Best Cinematography, Jussi Awards, 2013
- Best Sound Design, Jussi Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.75

O tanara cu probleme primeste adapost de la o batrana, iar cele doua descopera ca impartasesc un trecut groaznic

Acest film ne arata ca si alte popoare au suferit de pe urma comunismului si ca ar putea face si ele filme cu acest subiect, care nu este doar o drama romaneasca. ba mai mult, acesta face multe din filmele romanesti care deplang soarta poporului nostru din acei ani sa para comedii usoare. Povestea se desfasoara pe doua planuri temporale interconectate, ambele povesti putand fi si individual subiect de film. Fara prea multe briz-brizuri, dar destul de brutal incat sa te rascoleasca, emana un aer de onestitate.

Distributia este foarte buna. Nu stiu cat de relevante sunt numele prezente aici in cinematografia nordica, dar am vazut doua-trei interpretari foarte bune si credibile. As spune ca cel putin una din actritele principale ar putea sa dea fiori si din filme de la Hollywood. Cred ca ar fi reusit sa ma emotioneze interpretarile si daca nu aveam subtitrare si nu intelegeam nici un cuvant.

Finlanda are reputatia de a produce astfel de filme asa ca nu sunt surprins in totalitate. Sunt convins ca in multe tari filmul ar fi interzis persoanelor sub 18 ani, chiar daca nu este neaparat explicit. Cu siguranta nu este pentru toata lumea. Este un film foarte bun care trebuie vazut odata, dar pe care nimeni nu cred ca va dori sa il revada. Trailer:

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!