miercuri, 24 mai 2017

Planes, Trains & Automobiles (1987)

Gen: Comedie

Distributie: Steve Martin, John Candy, Laila Robins, Michael McKean, Dylan Baker

Regizor: John Hughes [a mai regizat: Curly Sue(1991), Uncle Buck(1989), She's Having a Baby(1988), Ferris Bueller's Day Off(1986), Weird Science(1985)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 50.000.000 $

Nota Gealapa: 7.60

Un barbat incearca cu disperare sa ajunga acasa inainte de ziua recunostintei, avandu-l ca partener de drum pe un agent de vanzari enervant.

Cateodata old school e fix ce ai nevoie. Aceasta este o comedie old school foarte reusita. Intriga nu este una care sa dea pe spate; tema calatoriei in doi, cu parteneri acre nu se inghit este folosita foarte des, doar ca de data asta scenariul este bun, glumele sunt bune si desi nu sunt prea multe briz-brizuri si efecte (chiar si dupa standardele anilor '80), filmul reuseste sa fie foarte amuzant.

Distributia acestui film, fie o iubesti fie o urasti, pentru ca are in prim-plan doi actori al caror stil nu este chiar pentru toata lumea. Personal nu sunt mare fan Steve Martin, dar de data asta pot sa recunosc ca am vazut o interpretare foarte buna din partea ui, completat foarte bine de John Candy. Ba mai mult, in roluri mici si foarte mici vedem destule nume familiare acum, dar total anonime in acea vreme. Kevin Bacon este un exemplu in acest sens.

Este un film cu si despre un road-trip foarte bun, cu unele scene memorabile; un exemplu in acest sens este o scena in care Steve Martin foloseste cuvantul ,,fuck" de 18 ori. Ca sa va faceti o idee despre cat de memorabil este filmul, un discurs din acesta a fost parodiat intr-un episod din Family Guy, iar asta cred ca este un argument solid sa il vedeti. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!