sâmbătă, 20 mai 2017

Before I Fall (2017)

Gen: Drama, Mister

Distributie: Zoey Deutch, Halston Sage, Cynthy Wu, Logan Miller, Kian Lawley

Regizor: Ry Russo-Young [a mai regizat: Nobody Walks(2012), You Wont Miss Me(2009), Orphans(2007)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 13.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 58/100

12 februarie este doar o alta zi din viata perfecta a lui Sam, pana se dovedeste a fi ultima. Obligata sa retraiasca aceasta zi timp de o saptamana, Sam dezleaga misterul mortii ei si intelege ce pierde.

Acest film este de fapt Groundhog Day, varianta pentru adolescenti. Oricat de lipsita de originalitate ar fi aceasta intriga, este una care starneste mereu curioztatea. Cred ca de aceasta data insa, nu a fost valorificata chiar la potentialul maxim. Modul in care a fost abordat acest subiect a fost chiar previzibil si parca ma uitam la desenele alea animate in care fantomele Craciunului trecut, prezent si viitor scoateau la suprafata binele din oameni.

Distributia este  formata din figuri familiare, care incearca sa sparga bariera filmelor horror in care sau consacrat si  sa dovedeasca ce actori seriosi sunt. Unii nu au reusit, iar altii de acum cu siguranta au facut un pas in fata in cariera spre filmele de mana a doua. Ma refer aici la partea feminina a distributiei, pentru ca cea masculina a fost cvasi-inexistenta. Singurele doua personaje masculine relevante, au reprezentat si cele mai mari clisee posibile cand vine vorba de tipologiile de baieti adolescenti.

Filmul are si parti bune. Morala pe care incearca sa o transmita este una pozitiva, iar sfarsitul neasteptat intareste mesajul care se vrea transmis. Daca asta este trendul filmelor pentru adolescenti, as spune ca este o evolutie si nu pot decat sa sper ca acestea vor fi din ce in ce mai putin superficiale si mai bine structurate. Merita o vizualizare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!